zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Fajonova v Bruselj samo kot ministrica, ne kot poslanka

Deli na:
Fajonova v Bruselj samo kot ministrica, ne kot poslanka

Matjaž Nemec in Tanja Fajon v manj stresnih časih - Foto: M24/Sašo Radej

SD bo danes zvečer predstavila kandidate za evropske volitve, pred tem pa bodo delegati stranke predlog kandidatne liste in programa potrjevali na digitalni volilni konvenciji. Prvi in zadnji na listi bosta aktualna evroposlanca Matjaž Nemec in Milan Brglez, po neuradnih informacijah STA pa na listi ne bo ministric Tanje Fajon in Andreje Katič.

Za nosilcem liste, evropskim poslancem Matjažem Nemcem (SD/S&D), bo po informacijah STA na listi nekdanja evropska poslanka Mojca Kleva Kekuš, na tretjem mestu pa minister za kohezijo Aleksander Jevšek.

Na listi naj bi bili po informacijah STA še državni sekretar na ministrstvu za gospodarstvo, turizem in šport Matevž Frangež, podžupanja Velenja Aleksandra Vasiljević, člana predsedstva SD Neva Grašič in Primož Brvar ter Lucija Karnelutti, ki je sicer tudi članica mladinskega posvetovalnega odbora predsednice republike Nataše Pirc Musar.

Listo, kot je znano, zaključuje evropski poslanec Milan Brglez (SD/S&D).

Kot je še izvedela STA, pravosodne ministrice Andreje Katič ni med kandidati, prav tako tudi ne zunanje ministrice Tanje Fajon, ki je bila za evropsko poslanko izvoljena trikrat. Prav slednje je bil eden od razlogov, da se ji je vnovična kandidatura, tokrat iz položaja zunanje ministrice zdela "neprimerna", kot se je v ponedeljek izrazila ob robu zasedanja zunanjih ministrov v Luxembourgu.

Delegati bodo poleg liste potrjevali tudi program stranke za evropske volitve. Na volilnem kongresu sredi aprila so predstavili štiri sklope programskih izhodišč, v katerih poudarjajo ukrepe za solidarno, zeleno, inovativno in varno Evropo.