Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Erjavec se boji četrtka in reformnih idej Milojke Kolar Celarc

Deli na:
Erjavec se boji četrtka in reformnih idej Milojke Kolar Celarc

Foto: Bobo

Šef DeSUS-a in obrambni minister karl Erjavec se boji dneva, ko bo koaliciji predstavljena zdravstvena reforma.

Predsednik DeSUS Karl Erjavec je po včerajšnji seji sveta stranke dejal, da se kar boji dneva, to je četrtka, ko naj bi ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc koaliciji predstavila konkretne rešitve zdravstvene reforme. "Upam, da bo prinesla konkretne predloge in da bodo ti v funkciji zaščite javnega zdravstva," je dejal.

Poleg zdravstvene reforme po besedah Erjavca v DeSUS v četrtek pričakujejo tudi predstavitev rešitev centralnega naročanja zdravil in medicinskih pripomočkov ter predstavitev programa odprave čakalnih vrst, vključno s podatkom, koliko bi ta program stal.

V DeSUS po besedah njenega predsednika sicer nasprotujejo vsakršnemu povečanju prispevkov za zdravstveno zavarovanje.


Svet DeSUS je sicer včeraj še zadnjič razpravljal o strankinem kongresu, ki bo 18. februarja. Sprva je bil predviden teden dni prej, a je bil zaradi obveznosti Erjavca prestavljen.

Edini kandidat za predsednika je Erjavec, ki napoveduje, da se bo pri svojem prihodnjem delu omejil predvsem na državnozborske volitve. Za slednje Erjavec pričakuje, da bodo "v rednem mandatu, to je maja ali junija 2018". "Moj cilj bo modernizirati stranko, ne samo organizacijsko, ampak tudi programsko. Več pozornosti bomo namenili gospodarskim temam, zlasti pa mladim," je glede svojih ciljev na čelu stranke povedal Erjavec.

Glede novele zakona o tujcih, za katero se zdi, da ne uživa podpore vseh poslancev koalicije, je Erjavec povedal, da jo v DeSUS podpirajo. "Dolžnost vlade je, da zavaruje državljane v primeru, da pride do drugega migrantskega vala," je dejal. Po njegovem je namreč treba vedeti, da v primeru drugega vala razmere ne bodo enake, kot so bile ob prvem. "Takrat so bile razmere drugačne, saj se je vedelo, da bodo nekatere države migrante sprejemale. Če bi se migracijski val ponovil zdaj, temu ne bi bilo tako, Slovenija pa bi postala žep, kar bi imelo težke posledice za varnost ter javni red in mir," je menil.

V nasprotju z nekaterimi, ki menijo, da je zakon v nasprotju z mednarodnim in domačim pravom, Erjavec meni, da temu ni tako. Poleg tega, opozarja, ima zakon vse potrebne varovalke, da ne pride do kršitev človekovih pravic. Še vedno pa so mogoče tudi izboljšave samega besedila, dodaja.