Slovenija

Erjavec pričakuje odlog prodaje NLB vsaj na čas po volitvah

Deli na:
Erjavec pričakuje odlog prodaje NLB vsaj na čas po volitvah

Foto: Bobo - Karl Erjavec

Zunanji minister in predsednik stranke DeSUS Karl Erjavec je danes v Bruslju izrazil pričakovanje, da bo prodaja NLB odložena vsaj na čas po volitvah. "To bo gotovo tudi ena volilnih tem," je še dejal po koncu dvodnevnega zasedanja zunanjih ministrov članic zveze Nato.

"Kar se tiče stranke DeSUS, mi smo proti prodaji NLB. Mislim, da to, da je zdaj odložena prodaja oziroma da očitno bo prišlo do tega po mojih informacijah, mislim, da je to korak v pravo smer," je dejal Erjavec v odgovoru na vprašanje v povezavi z dogajanjem glede NLB.

"Bomo pa seveda videli, ko bo vzpostavljena nova vlada, v katero smer bodo šle zadeve," je še dejal Erjavec. Ob tem je izpostavil, da so stranke, ki bi takoj vse razprodale, ne samo bank, ampak še kaj drugega, in stranke, kot je DeSUS, ki pa meni, da država mora imeti nekaj državne srebrnine.

Na vprašanje, kolikšen odlog pričakuje, je prvak DeSUS odgovoril: "Na vsak način za čas po volitvah. Tako da to bo gotovo tudi ena od volilnih tem."

Erjavec pričakuje odločitev o tem do konca leta.

"Jaz nisem pristojen za te odgovore, to je ministrica za finance, ampak saj je že sama v javnosti povedala, da očitno kaže, da bo prišlo do odloga. Ampak dokler ne pride, pač lahko samo špekuliramo, ampak to je naše pričakovanje," je še dejal.