urska horvat Odkrito.si

Urška Hrovat zaradi hude poškodbe glave pristala...

Gasper_Grom Svet24.si

Grom jih bo odvajal od nezdravih razvad

manica janezic Svet24.si

Kdo bo novi odgovorni urednik informativnega ...

piran Svet24.si

Počitnice v Sloveniji bodo znatno dražje

nails Najstnica.si

Poslovi se od lomljivih in krhkih nohtov

meral-cetinkaya-106929l Njena.si

Ko mama Zeynep odvrže filmsko masko ...

ANA_Gorske sanje_snemalni dan_025 Njena.si

Huda poškodba slovenske smučarke kriva za ...

Slovenija

Erjavec podpira Pahorja: Supanje po Blejskem jezeru je del odnosov z javnostmi

Deli na:
Erjavec podpira Pahorja: Supanje po Blejskem jezeru je del odnosov z javnostmi

Foto: Instagram

Vodstvo DeSUS bo izvršnemu odboru predlagalo, da na predsedniških volitvah podpre aktualnega predsednika Boruta Pahorja.

"Mislim, da ima Borut Pahor največ izkušenj in nas korektno zastopa v svetu," meni prvak DeSUS Karl Erjavec.
       
Od doslej znanih kandidatov na predsedniških volitvah ima Pahor po Erjavčevih besedah največ izkušenj. "Res, da ima tudi nekatere svoje posebnosti, kot je supanje z obleko po Blejskem jezeru, ampak mi to razumemo kot del odnosov z javnostmi," je Erjavec pojasnil v izjavi za medije po seji vodstva stranke.

Pahor funkcijo predsednika države zlasti na zunanjepolitičnem področju po Erjavčevih besedah opravlja "dokaj profesionalno". "Kar se tiče zunanje politike, imava na določene stvari različne poglede. Vi veste, da je on po karakterju človek dialoga. Ves čas vztraja z dialogom, ko gre za implementacijo arbitražne odločbe, jaz sem pač po karakterju drugačen, sem za bolj odločno ravnanje," je pojasnil Erjavec. Toda po njegovem mnenju nas Pahor korektno zastopa v svetu, tudi njegovo sodelovanje z zunanjim ministrstvom, ki ga Erjavec vodi, "dobro teče".

Predlog vodstva stranke o podpori Pahorjeve kandidature mora potrditi še izvršni odbor stranke, ki bo po Erjavčevih napovedih v ponedeljek. Podporo Pahorju, ki bo na volitvah nastopil kot neodvisni kandidat, so sicer že napovedali tudi v stranki SD.

V zvezi z informacijami v javnosti o predvidenih spremembah rtv-prispevka glede na višino osebnega dohodka posameznika je Erjavec zatrdil, da sprememb ne bo, da minister za kulturo Tone Peršak ne bo predlagal nobene spremembe in da bo rtv-prispevek ostal, kot je.

Po Erjavčevih besedah v DeSUS obžalujejo, da zakon o demografskem skladu še vedno ni sprejet, četudi je zapisan v koalicijski pogodbi. Očitno so tu interesi znotraj koalicije zelo raznoliki, je dejal. Ker imamo trenutno dobro makroekonomsko situacijo, v DeSUS po Erjavčevih besedah ne vidijo nobenega razloga za prodajo državnega premoženja.

"Nam se zdi to škodljivo," je dejal in pojasnil, da se razprava odvija ravno v zvezi s tem, katera strateška državna podjetja bi lahko prešla v demografski sklad. Erjavec pričakuje, da bo zakon določil, da glavne strateške naložbe preidejo v demografski sklad, želijo pa tudi, da bi demografski sklad deloval neodvisno in ne bi bil podrejen Slovenskemu državnemu holdingu.