Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Erjavec odgovarja Brglezu: Napadi znotraj koalicije so poskus nabiranja političnih točk

Deli na:
Erjavec odgovarja Brglezu: Napadi znotraj koalicije so poskus nabiranja političnih točk

Foto: Bobo

Zunanji minister Karl Erjavec je v odzivu na kritike Milana Brgleza glede ravnanja v zvezi z implementacijo arbitražne razsodbe povedal, da gre za poskus nabiranja političnih točk.

Ocenil je, da bi morali začeti arbitražno razsodbo na morju izvajati takoj. "Čas je pokazal, da imam prav. Do zdaj se ni zgodilo še nič," je povedal za TV Slovenija.

Erjavec je kritike predsednika DZ Milana Brgleza, ko je ta v intervjuju za Večer dejal, da se je vodja opozicije Janez Janša v skoraj vseh fazah implementacijskega procesa obnašal veliko bolj odgovorno kot Erjavec, za STA zavrnil že v soboto, obširneje pa je to naredil danes za TV Slovenija.

Ocenil je, da bi morala vlada začeti arbitražno razsodbo na morju izvajati takoj, saj da v dialogu med Slovenijo in Hrvaško glede tega ni videti nikakršnega napredka "in ta napaka SMC nas bo še drago stala", je opozoril.

Glede Brglezove kritike slovenske zunanje politike do ZDA je Erjavec povedal, da mu, ko v državnem zboru poteka razprava o zvezi Nato in o napotitvah slovenskih vojakov v okviru te zveze, očitajo preveliko ameriško usmerjenost, ko pa gre za gospodarsko sodelovanje z rusko federacijo, kjer imajo pomembna slovenska podjetja svoj interes, pa govorijo, da je preveč prorusko usmerjen.

Poudaril je, da je njegov interes kot predsednika DeSUS, da na levici ne bi bilo preveč napetosti. "Vendar pa je res, da je SMC trenutno v nezavidljivem položaju in zaradi tega se pojavljajo ti napadi znotraj koalicije," je še dodal Erjavec.