favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

ela mei2 Njena.si

Skrito v raju: 'Ela' nenadoma vidno spremenjena?

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Ekskluzivno: Stefanu Cakiću, osumljenemu uboja Gašperja Tiča, so v Čamcu rekli kar Stefi

Deli na:
Ekskluzivno: Stefanu Cakiću, osumljenemu uboja Gašperja Tiča, so v Čamcu rekli kar Stefi

Stefan Cakić - Foto: Facebook

Sredi marca, ko so na Zaloški cesti 220 odprli nove prostore Četrtnega mladinskega centra Zalog v okviru Javnega zavoda Mladi zmaji in proslavili deseto obletnico centra, ki so ga poimenovali Čamac (po slovensko čoln), je predsednik državnega zbora Milan Brglez ob navzočnosti župana Zorana Jankovića mladim zmajem položil na srce, da morajo biti bolj »odprti«.

Takole je dejal Brglez: »Moram priznati, da me precej žalosti, ko opažam, da se ne le mladi, ampak celotna družba vse preveč zapira. Ljudje se od drugih ograjujemo in oddaljujemo, gradimo psihološke in resnične bariere, pri tem pa ne le, da pozabljamo, kaj vse zaradi tega izgubljamo, ampak tvegamo tudi osamljenost. Ljudje pa smo po naravi družabna bitja. Potrebujemo pozornost in skrb bližnjega. In tudi zato nas medsebojni stiki in pristni medčloveški odnosi izpopolnjujejo, osrečujejo, razveseljujejo, predvsem pa povezujejo. Četudi znajo biti včasih nekoliko manj prijetni ali nekoliko manj prijazni, nas vedno in zmeraj tako ali drugače bogatijo.«

Foto: Facebook/Mladizmaji - Mladi zmaji, Cakić prvi z leve, ki drži trak

Javni zavod Mladi zmaji je od decembra 2009 do danes od Mestne občine Ljubljana prejel 3,3 milijona evrov, največ decembra lani. Sicer je najbolj zaslužna za delovanje Čamca oziroma centra v Zalogu peterica mladih, ki jih je marca predstavil časnik Delo: Erika Dolenc, Beti Pečaver, Stefan Cakić, Haris Halilović in Nikola Školnik.

Mladi zmaji so bili v soboto, 17. junija, dan prej ubojem, v Kinu Šiška soorganizatorji festivala Šiška Open. Ni znano, ali je bil tam tudi Stefan Cakić.

Poročali smo, da so ljubljanski policisti mrtvega igralca našli v nedeljo zjutraj v stanovanju na Trubarjevi ulici v Ljubljani. Po navedbah policije sta se Tič in Cakić poznala že prej. Ko sta zapustila ljubljanski lokal Box Bar ob železniški postaji, sta šla v Tičevo stanovanje, kjer je prišlo do spora.

Foto: Facebook - Mladi zmaji pred otvoritvijo, Cakić prvi z leve

Med prepirom je 20-letni Cakić večkrat z ostrim predmetom zabodel igralca, ki je zaradi izkrvavitve na kraju umrl. 20-letniku so policisti kmalu po dogodku odvzeli prostost. Policistom je Cakić dejal, da ga je Tič z nožem silil v spolni odnos in da je ravnal v samoobrambi. Tič naj bi po poročanju medijev imel vsaj enajst vbodnih ran, lahko pa bi še preživel, če bi Cakić prej poklical policijo. Osumljenec naj sicer ne bi imel ran. Tiča je zabodel v zgodnjih jutranjih urah, šele okoli devete ure zjutraj pa je zapustil stanovanje in iz enega bližnjih lokalov poklical 113.

Če omenjena verzija drži, nekateri menijo, da je šlo za silobran, drugi, da je šlo za prekoračen silobran, kar naj bi dokazovalo več vbodnih ran v telesu Gašperja Tiča. Po kazenskem zakoniku je sicer silobran obramba, »ki je nujno potrebna, da storilec odvrne od sebe ali koga drugega istočasen protipraven napad«.

»Storilec, ki je prekoračil meje silobrana, se sme kaznovati mileje; če je prekoračil silobran zaradi močne razdraženosti ali prestrašenosti, povzročene z napadom, se mu sme kazen tudi odpustiti,« še piše v kazenskem zakoniku.

Inštruktorji obrambnih tehnik pravijo, da je treba pri svoji obrambi (če se braniš) napadalca onesposobiti ali poškodovati tako, da ti ne more več škoditi oziroma da te ne more več ogroziti.

Foto: Instagram

Stefan Cakić ima leto dni starejšega brata Aleksandra. Nekaj časa sta bila celo skupaj pri nogometni B ekipi Kalcerja iz Radomelj (leta 2015), ko je bilo moštvo v 3. Slovenski nogometni ligi. Aleksander je v Radomlje prišel iz Domžal, v svoji karieri je dal 8 golov, od tega štiri v sezoni 2013/14, ko je igral v 1. Slovenski mladinski ligi. Stefan je v Radomlje prišel iz Interblocka, bil je vratar, v 2. Slovenski mladinski ligi v sezoni 2014/15 je branil na 22 tekmah in zabeležil 1.936 minut igralnega časa. Portal športnega dnevnika Ekipa poroča, da se je Stefan Cakić pri Radomljah poškodoval in je očitno opustil nogomet. Njegov brat Aleksander je prestopil v Medvode k NK Jezero, kjer je v sezoni 2015/16 zabeležil devet nastopov. Kot zvezni igralec s številko 19 je še vedno naveden na spletni strani kluba.

Stefanu Cakiću so v Četrtnem mladinskem centru Zalog oziroma Centru čamac rekli Stefi.