Progasti goz foto Davorin Tome Svet24.si

Išče se največja slovenska kača! Ljudem je ...

Donald Trump Svet24.si

Foto: Na nebu opazili obraz Donalda Trumpa

1664388706-21082006-3809c5aa897e1de8855faa79abd1a63c Necenzurirano

Konec stečaja cerkvenega zvona: izgubljenih 800 ...

robert golob vecer rb Reporter.si

Trojni strel v koleno za Gibanje Svoboda ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Ekskluzivno! Marjana Podobnika izključujejo iz SLS

Deli na:
Ekskluzivno! Marjana Podobnika izključujejo iz SLS

Foto: Primož Lavre

Izvršni odbor SLS je na včerajšnji seji sprožil postopek za izključitev dolgoletnega predsednika Marjana Podobnika iz stranke. Formalno mora sicer postopek izključitve izpeljati občinski odbor, kjer je član, to je v Velikih Laščah, saj to ni v pristojnosti izvršilnega odbora.

Informacijo o postopku nam je potrdil Marjan Podobnik, medtem ko na odgovor predsednika SLS marka Zidanška še čakamo. Marjan Podobnik je sicer še vedno predsednik Slovenske narodne zveze, ki deluje v okviru SLS in ima precej podpornikov, zato njegova izključitev najbrž ne bo brez posledic.

Podobnik se vodstveni strukturi SLS zameril zaradi javne kritike in pozivu za sklic izrednega kongresa, na katerem bi sam nastopil kot protikandidat Zidanšku. Neuradno smo zvedeli, da je postopek za izključitev sprožil nekdanji poslanec Roman Žveglič, ki Podobniku očita kršitev statuta in etičnega kodeksa stranke.

Zanimivo je tudi, da je pred leti, ko je SLS vodil Radovan Žerjav, Franca Kanglerja izključil kar izvršilni odbor, na kar so menda nekateri tudi včeraj opozorili, da je bilo v nasprotju s pravili. Kangler je ustanovil Županovo listo, ki se je pred kratkim preimenovala v Novo ljudsko stranko in je odprta za sodelovanje tudi z Marjanom Podobnikom.