Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Ekskluzivno! Faksimile škandalozne začasne odredbe sodišča v novem Reporter Magazinu

Deli na:
Ekskluzivno! Faksimile škandalozne začasne odredbe sodišča v novem Reporter Magazinu

Nova številka Reporter Magazina že pri prodajalcih časopisov

V novem Reporter Magazinu ekskluzivno objavljamo vsebino začasne sodne odredbe, s katero sta najbogatejša Slovenca Iza in Samo Login po sodišču dosegla prepoved objave njunih prvotnih imen in priimkov. Pišemo pa tudi o prejemnikih milijarde dolarjev kupnine za govorečega mačka Talking Toma.

Če parafraziramo Toneta Partljiča: »Zdaj, ko imamo svobodo in demokracijo, moramo še posebej paziti kaj govorimo in pišemo.« Današnji čas svobodi izražanja, svobodi tiska ni naklonjen. Nadzorna funkcija medijev v družbi, vloga četrte veja oblasti in psov čuvajev ostaja vse bolj mrtva črka na papirju, pogosto navadna floskula, da se zakrije vse večja instrumentaliziranost medijev, ki služijo vse prej kot javnemu interesu.

Z revijo, ki jo berete, se je zgodilo nekaj, za kar smo, očitno naivno, mislili, da se ne more več zgoditi. Da so ti časi že davno minili. Pa se je zgodilo. Mateja Gruškovnjak, ljubljanska okrajna sodnica, je z začasno odredbo preprečila izid Reporter Magazina, v katerem bi ekskluzivno razkrili pravi imeni zakoncev Login, ki že tretje leto zapored kraljujeta na vrhu Managerjeve lestvice stotih najbogatejših Slovencev.

Sodnica je v celoti upoštevala predlogu zakoncev Login, ne da bi sploh preverila resničnost navedb, kaj šele pretehtala med pravico do svobode izražanja na eni ter pravico do zasebnosti na drugi strani. Že natisnjeni Reporter Magazin je zaradi grožnje z drakonsko kaznijo v višini 100 tisoč evrov moral ostati v »bunkerju«, pred vami je zdaj okrnjena verzija, v kateri tudi popisujemo ta sodni škandal.

Zakonca Login v javnosti nista nepopisan list, Iza in Samo v resnici sploh ne skrivata svoje zasebnosti. Še več, v ženskih (rumenih) revijah Iza Login na dolgo in široko razlaga celo največje intimnosti. Po vseh teh številnih objavah v medijih in na družbenih omrežjih pa še vedno ostajajo velika skrivnost njuni prvotni imeni in priimka. Po našem mnenju ima javnost pravico tudi do te informacije, a je sodnica pri izdaji začasne odredbe menila drugače, čemur bo podjetje Reporter Media v nadaljnjem postopku ugovarjalo.

Zakoncema Login uspeha ne zavidamo in jima tudi iz srca privoščimo 689 milijonov evrov, kolikor sta kot glavna ustanovitelja Outfita7 prejela ob prodaji. Svetovali bi jima le malo več razuma in zdrave kmečke pameti, ko se spuščata v sodno vojno z mediji.

O Stevu Jobsu (Apple) in Billu Gatesu (Microsoft) svetovna javnost ve skoraj vse, o njuni uspešni življenjski in poslovni zgodbi je bilo napisanih kar precej biografij, posneti so bili tudi filmi. Tudi zakonca Login, kot starša globalno uspešne aplikacije Talking Tom, sodita v sam vrh globalne IT-industrije. V podjetju Outfit7 imata še vedno pomembno vlogo svetovalcev, zato lahko vplivata na življenje ljudi, ne samo v Sloveniji, po vsem svetu. Računalniške aplikacije so velik posel, Govoreči maček Tom je globalna zgodba o uspehu. Kako je v resnici velika, se je pokazalo ob prodaji podjetja Kitajcem za milijardo dolarjev (!).

Računalniška igrica za mobilne naprave je Slovenijo zapisala na svetovni IT-zemljevid, podobno kot je Skype Estonijo. Sedem milijard prenosov njunih igric na pametne telefone je številka, ki vzame sapo. Če bi Slovenija imela še nekaj tako uspešnih poslovnih zgodb, bi bili na konju. Nova Silicijeva dolina na sončni strani Alp.

Da ni tako, gre največ zaslug državi oziroma politikom, ki jo upravljajo. Po svoje je pravzaprav čudež, da je v tako nestimulativnem poslovnem okolju, s tako nizko stopnjo ekonomske svobode, vse to uspelo družbi Outfit7. Samo in Iza Login se tega gotovo dobro zavedata, saj sta se bila pred pogoltno državo prisiljena umakniti na Ciper.

Zakoncema Login uspeha ne zavidamo in jima tudi iz srca privoščimo 689 milijonov evrov, kolikor sta kot glavna ustanovitelja Outfita7 prejela ob prodaji. Svetovali bi jima le malo več razuma in zdrave kmečke pameti, ko se spuščata v sodno vojno z mediji. Kaka dobljena bitka na začetku še ne pomeni, da bosta na koncu zmagala tudi v vojni.

NOVI REPORTER MAGAZIN JE DANES ŽE PRI PRODAJALCIH ČASOPISOV, V ELEKTRONSKI TRAFIKI24 IN MEDIA BARIH