Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Džamijska ulica: Vse za krvave šeriatske dolarje, pravi poslanec Andrej Čuš

Deli na:
Džamijska ulica: Vse za krvave šeriatske dolarje, pravi poslanec Andrej Čuš

Foto: STA

Islamizacija se začne z gradnjo džamij in poimenovanjem objektov in ulic, ki spominjajo na islam, konča pa s krvavim spreobračanjem civiliziranih ljudi v islam, to dokazujejo teroristični napadi po Zahodni Evropi.

»V Ljubljani ne poznamo Cerkvene niti Parlamentarne ulice, torej ni ulice, imenovane po stavbi, zato se nam zdi še toliko bolj nenavaden predlog nekaterih članov komisije za ulice. Drug razlog  za naše nestrinjanje je tudi obseg te površine, ki mu predlagatelji želijo dati tako ime, kajti površina ne zadošča niti za objekt, ki bi mu lahko rekli ulica, gre pravzaprav za dovoz k džamiji, zgrajeni s katarskim denarjem. Iz teh razlogov predloga  v svetniški skupini SDS ne bomo podprli,« je predlog župana Zorana Jankovića in komisije za poimenovanje naselij in ulic komentirala Mojca Škrinjar, svetnica SDS v ljubljanskem mestnem svetu.

Da bodo predlagali ime ulice, ki bo spominjala na islam, je lani decembra napovedal Nevzet Porić, tajnik islamske skupnosti v Sloveniji in mestni svetnik na Listi Zorana Jankovića, ki je tudi član komisije. V naboru je sprva bila Sarajevska ulica, a konec maja letos je Porić poslal predlog, da se ulica za Bežigradom v Ljubljani, ki se v križišču Livarske in Parmove ulice odcepi proti zahodu, zavije na jug in poteka do Kurilniške ulice, poimenuje Džamijska ulica.

V »opisu dosežkov in presežkov, ki utemeljujejo predlog«, je zapisal, da je Ljubljana z gradnjo džamije pridobila »prekrasen arhitekturni objekt«, ki je za prestolnico »velika pridobitev«, ime ulice pa bi simboliziralo »vse napore, ki so bili vloženi v ta projekt«. Dodal je še, da v tej ulici ni stanovanjskih objektov, ki bi jih poimenovanje finančno bremenilo.

Andrej Čuš, samostojni poslanec državnega zbora, o predlogu pravi, da predlog kaže, da ima vodstvo Ljubljane v načrtu islamizacijo glavnega mesta Slovenije. »Namesto da bi se svetniki distancirali od krvavega katarskega denarja, obsodili pranje iranskih dolarjev v NLB in jasno zavrnili kršitve človekovih pravic v Turčiji in Savdski Arabiji, bodo tekmovali v prilizovanju zalivskim šejkom. Vse za krvave šeriatske dolarje,« pravi Čuš.

Meni, da bi bilo po vseh terorističnih napadih v Evropi in genocidu nad kristjani v Siriji, Iraku in Egiptu, bolj primerno poimenovanje ulice v Ulico žrtev islama. »Ker sem prepričan, da tako daleč vodstvo ljubljanske mestne občine ne vidi, jim predlagam bolj domači, alternativni varianti v duhu časa, Farmacevtkina ulica ali Ulica prevaranih podizvajalcev.«

Mestni svetniki bodo o predlogu poimenovanja razpravljali na seji v ponedeljek, 26. junija.