Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

DZ imenoval 13 članov programskega in pet članov nadzornega sveta RTV Slovenija

Deli na:
DZ imenoval 13 članov programskega in pet članov nadzornega sveta RTV Slovenija

RTV Slovenija - Foto: Primož Lavre

DZ je za dobo štirih let imenoval 13 članov programskega in pet članov nadzornega sveta Radiotelevizije (RTV) Slovenija.

Člani nadzornega sveta so po sklepu DZ Damjan Damjanič, Andrej Grah Whatmough, Aleksander Igličar, Stanka Premuš in Matjaž Rakovec. Nova imenovanja so potrebna, ker bo petim članom aktualnega nadzornega sveta štiriletni mandat potekel januarja.

Nadzorni svet RTV Slovenije sicer sestavlja 11 članov, od katerih jih pet imenuje DZ, štiri imenuje vlada, dva člana pa še zaposleni.

DZ je za člane programskega sveta na predlog gledalcev in poslušalcev imenoval Marijo Aleš, Ladislava Ambrožiča, Matjaža Juharta, Mateja Koširja, Žigo Kušarja, Marijo Matildo Orešnik Ocvirk, Gašperja Salobirja in Jelko Stergel.

Franc Breznik iz SDS je še pred glasovanjem o predlaganih članih programskega sveta na predlog gledalcev in poslušalcev dejal, da mandatno-volilna komisija DZ ni predlagala DZ v imenovanje niti enega kandidata, ki bi prihajal iz "desne provenience". Tako je SDS takemu predlogu podporo odrekla.

Za člane programskega sveta na predlog političnih strank pa je DZ imenoval Igorja Prodnika, Jožeta Poglajna, Cirila Baškoviča, Petro Ložar in Vesno Ugrinovski.

Matej Tonin iz NSi je pred glasovanjem o predlaganih članih sveta na predlog političnih strank menil, da gre za nesorazmerno zastopanost koalicije. Tudi NSi bi morala imeti po njegovih besedah v programskem svetu svojega kandidata.

Imenovanja v programski svet so bila potrebna, ker bo 13 članom programskega sveta januarja potekel mandat.