Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Dvoličnost POP TV: izganjajo Thompsona, promovirajo pa četnika Bajo Malega Knindžo!

Deli na:
Dvoličnost POP TV: izganjajo Thompsona, promovirajo pa četnika Bajo Malega Knindžo!

Foto: Bobo in Youtube

Odgovorna urednica POP TV Tjaša Slokar Kos se zgraža zaradi intervjuja s hrvaškim pevcem Thompsonom, ki bo imel koncert v Mariboru, toda njena POP TV je promovirala nastop srbskega nacionalističnega pevca Baje Malega Knindže, ki je leta 2011 nastopil v Ljubljani.

Na portalu 24ur.com so celo objavili plačani članek (oglas), da bo na ljubljanskem Gospodarskem razstavišču »prvič po letu 2007 nastopil legendarni Baja Mali Knindža, ki spada med najbolj priljubljene izvajalce na srbski estradi, saj je v dvajsetih letih bogate kariere osvojil na milijone poslušalcev, njegove pesmi pa odmevajo dobesedno po celem svetu, najbolj seveda tam, kjer se je s svojo kulturo ustalil srbski narod. Albumi Baje Malega Knindže se že leta odlično prodajajo, tudi na Hrvaškem, v Sloveniji, na Kosovem, v Črni gori in Bosni in Hercegovini, skratka povsod na področju nekdanje skupne domovine.« 

V njegovi »bogati« pevski karieri so tudi protihrvaški in protibošnjaški nacionalistični napevi, v katerih nastopa v četniški uniformi iz zgodnjih devetdesetih letih. V času srbsko-četniške agresije na Hrvaško in BIH je pel »Stante paše i ustaše!« (Stojte paše in ustaši) in »branimo pravoslavje«. Z besedo »paše« je označeval muslimane oziroma Bošnjake, kot »ustaše« pa Hrvate, ki so branili svojo domovino pred njihovo agresijo. 

Plačani članek na 24ur.com

V popolnoma debilnem in retardiranem videospotu skupaj z znanim pevcem Boro Đorđevićem omenja pobijanje ustašev, kot srbski nacionalisti označujejo Hrvate: »Ćuti, ćuti, ujko!« (Molči, molči, ustaš), »ubit ću te ja« (Ubil te bom), »znaš li onu našu« (poznaš našo pesem), »stiže vojvoda« (prihaja četniški vojvoda). 

Ta srbski nacionalist večkrat nastopa v Ljubljani in prav nič ne moti župana Zorana Jankovića, očitno pa tudi urednice POP TV ne, kot tudi marsikoga drugega. Bora Đorđević, pevec srbske skupine Riblja čorba, ki je znan po izjavi, da smo Slovenci »bečki konjušari« (dunajski kočijaži), zdaj živi v Ljubljani na Kosezah, kjer je poročen s Slovenko Aleksandro. Na Hrvaškem in BIH pa se ne upa nastopati, saj Bošnjaki in Hrvati niso pozabili, kako je sredi vojne nastopil v Banjaluki s (četniško) kokardo na kapi.

Ta dva velikosrbska pevca sta seveda še bolj sporna kot Arkanova vdova Ceca, ki bo v soboto že drugič nastopila v Ljubljani. Ceca se ni nikoli ogradila od vojnih zločinov in kriminalnih poslov svojega moža Željka Ražnjatovića Arkana, obdržala pa je vse njegovo s krvjo pridobljeno premoženje. A to POP TV in vseh, ki se te dni zgražajo nad Thompsonom niti malo ne moti. Sram naj jih bo!

Kakšna je razlika med Thompsonom in Bajo Malim Knindžo? Bistvena: Thompson je s svojim petjem bodril vojake, ki so se borili za svobodo svoje domovine (če bi Srbi zasedli Hrvaško, bi nadaljevali svoj osvajalski pohod proti Sloveniji!), medtem ko je Baja opogumljal velikosrbske nacionaliste, ki so s topovi in nožem spreminjali meje jugoslovanskih republik!