Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

DUTB bo 14. oktobra začela s prodajo stanovanj v Celovških dvorih

Deli na:
DUTB bo 14. oktobra začela s prodajo stanovanj v Celovških dvorih

Foto: Bobo

DUTB bo konec prihodnjega tedna začela s prodajo prve lamele stanovanj v ljubljanski soseski Celovški dvori. Prodaja prvih 56 stanovanj bo potekala tako kot pri soseski Nokturno pri Kopru - v obdobju 45 dni bodo potekali dnevi odprtih vrat in zbiranje zavezujočih ponudb. Zanimanje za stanovanja naj bi bilo veliko.

Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB) je postala pravnomočna lastnica stanovanj v Celovških dvorih šele konec julija letos. Po prevzemu je poskrbela za manjšo prenovo, temeljito čiščenje in osvežitev stanovanj. 56 stanovanj iz prve lamele bo tako od 14. oktobra na voljo za prodajo.

Kot so sporočili iz DUTB, bodo prodajne cene objavljene tik pred začetkom prodaje na www.celovskidvori.eu. "Sodeč po izraženem povpraševanju ter številu obiskov spletnega mesta je zanimanje za nakup stanovanj v Celovških dvorih že pred uradnim začetkom prodajnega postopka občutno," pravijo v slabi banki.

Objekti Celovških dvorov so, tako v DUTB, v dobrem gradbenem ter obrtniško-instalacijskem stanju. Stanovanja so na kakovostni ravni primerljivih poslovno-stanovanjskih novogradenj, od 6. do 9. nadstropja so nadstandardna (s pametnimi instalacijami, talnim gretjem ipd.). Soseska ima pokrita parkirišča.

Prodaja stanovanj z dnevi odprtih vrat in zbiranjem zavezujočih ponudb bo potekala med 14. oktobrom in 29. novembrom. Stanovanja si bo v tem terminu mogoče ogledati vsak dan med 9. in 17. uro, po dogovoru tudi izven omenjenega časovnega okvirja.

Kupci bodo lahko oddali zavezujoče ponudbe najmanj v višini izhodiščnih prodajnih cen na posebnem obrazcu. Odpiranje ponudb bo komisijsko ob prisotnosti notarja. V primeru, da bosta dva kupca ponudila popolnoma enako ceno, bo izbrana tista ponudba, ki bo oddana prva.

Postopek prodaje bo vodila agencija Stoja Trade, ki je bila izbrana z javnim naročilom.