kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Država želi Kanglerju vzeti stanovanje; Kangler: Kot da smo v letu 1950!

Deli na:
Država želi Kanglerju vzeti stanovanje; Kangler: Kot da smo v letu 1950!

Foto: Bobo

Država je proti nekdanjemu mariborskemu županu in njegovi hčeri sprožila postopek za odvzem nezakonito pridobljenega premoženja.

Prihodnji teden prinaša več odmevnejših postopkov. V Ljubljani bo potekala obravnava tožbe specializiranega državnega tožilstva proti nekdanjemu mariborskemu županu Francu Kanglerju za odvzem nezakonito pridobljenega premoženja. Sodišče je Kanglerju na predlog tožilstva onemogočilo odtujitev ali obremenitev nepremičnin.

Nov postopek za odvzem nezakonito pridobljenega premoženja

V četrtek bo na ljubljanskem okrožnem sodišču potekala obravnava tožbe v postopku za odvzem nezakonito pridobljenega premoženja nekdanjemu mariborskemu županu in njegovi hčeri v vrednosti 121.840 evrov. Specializirano državno tožilstvo je lani v tožbo med drugim uvrstilo dobrih 75 kvadratnih metrov veliko stanovanje na Pohorski ulici, ki je sicer do polovice v lasti Kanglerjeve hčere. Tožilstvo predlaga, da se premoženje toženima strankama odvzame ter s pravnomočnostjo sodbe postane last države.

V Mariboru o pritožbi obsojenega za avgustovski umor


Na mariborskem višjem sodišču bo v sredo potekala pritožbena obravnava zoper odločitev prvostopenjskega sodišča, ki je novembra Aleša Helbla po priznanju kaznivega dejanja na predobravnavnem naroku obsodilo na 23 let zaporne kazni. Helbl je avgusta po skupnem popivanju v stanovanju na Prvomajski ulici z nožem umoril 57-letnega Darka Novaka, obramba pa se je kljub priznanju krivde pritožila zaradi po njenem mnenju previsoke kazni, saj sodišče ni upoštevalo njihove zahteve po omilitvenih določilih.

Znova sojenje nekdanjemu sodniku Milku Škobernetu

Na mariborskem okrajnem sodišču se bo v četrtek začelo vnovično sojenje nekdanjemu celjskemu sodniku Milku Škobernetu zaradi krivega pričanja v enem od kazenskih postopkov pred desetimi leti. Škoberne je bil leta 2015 že obsojen na polletno zaporno kazen, ki jo je potrdilo tudi višje sodišče. A njegov zagovornik Tomaž Bromše je pravnomočno sodbo izpodbijal, vrhovno sodišče pa mu je ugodilo in razveljavilo že pravnomočno sodbo. Škoberne se je moral sodniški funkciji odreči že pred časom, ko je bil zaradi jemanja podkupnine obsojen na pet let zapora, ki jo je pričel prestajati lani.

Znova se začenja tudi odločanje o tožbenem zahtevku hoške občine zoper nekdanjega župana

Na pravdnem oddelku mariborskega sodišča pa se v četrtek začenja prav tako ponovljen postopek, v katerem občina Hoče-Slivnica od nekdanjega župana Antona Obrehta terja skoraj pol milijona evrov odškodnine zaradi propadlega projekta logističnega centra Oreh, ki ga je Obreht leta 2006 snoval s konzorcijem avstrijskih partnerjev. V sklenjeni pogodbi je bilo predvidenih 300.000 evrov kazni, če občina ne bi izpolnila zapisanih obveznosti, kar se je na koncu tudi zgodilo. Sodišče je občini že pritrdilo, odločitev je potrdilo tudi višje sodišče, a jo je nato vrhovno sodbo razveljavilo.