Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Država Ptuju dala vojašnico, na Ptuju ne vedo, kaj bi z njo

Deli na:
Država Ptuju dala vojašnico, na Ptuju ne vedo, kaj bi z njo

Foto: Bobo

Gre za del kompleksa nekdanje vojašnice na Ptuju, ki jo je država dala v upravljanje občini, a v tej ni več zanimanja za objekt.

Ptujska mestna občina je leta 2013 od države brezplačno dobila del kompleksa nekdanje vojašnice na Vičavi, ki ga je nameravala nameniti za izvajanje različnih kulturnih dejavnosti društev in drugih nevladnih organizacij. Po menjavi mestne oblasti zanimanja za ta projekt ni več, zato bo vlada objekt vrnila v svojo last za potrebe upravne enote.

Nekdanji župan Štefan Čelan je pogodbo o neodplačnem prenosu septembra 2013 podpisal s takratnim ministrom za kulturo Urošem Grilcem, prejšnji teden pa je vlada za podpis pogodbe o sporazumni razvezi pooblastila aktualnega ministra za kulturo Antona Peršaka, za novega upravljavca pa določila ministrstvo za javno upravo.

Gre za del kompleksa nekdanje vojašnice na Ptuju, v katerem pa Mestna občina Ptuj zaradi pomanjkanja finančnih sredstev v času od prevzema do danes ni uspela urediti namenske rabe nepremičnine, saj so se medtem pojavile nove prioritete, resnici na ljubo pa se je zamenjala tudi lokalna oblast. Država se je zato odločila stavbo nameniti ministrstvu za javno upravo, ki jih potrebuje za potrebe arhiva tamkajšnje upravne enote.

Ptujska občina, ki je leta 2013 od države v last prejela tudi kompleks Dominikanskega samostana in grad Turnišče, je želela pred tem prostore nameniti izvajanju ljubiteljskih kulturnih dejavnosti na področju ustvarjalnosti mladih. Pred časom so razmišljali tudi o tem, da bi v njej prostore dobila tudi mestna galerija, ki pa je medtem že pristala v Prešernovi ulici.