Nova predsednica republike Nataša Pirc Musar Svet24.si

Tudi Nataša Pirc Musar podpira Pahorja

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Država mora Zmagu Jelinčiču Plemenitemu vrniti zarubljenih 10.150 evrov

Deli na:
Država mora Zmagu Jelinčiču Plemenitemu vrniti zarubljenih 10.150 evrov

Foto: Bobo

Med ugodnostmi, ki so jih bili deležni poslanci Državnega zbora, so tudi povračila stroškov za izobraževanje. Nekaterim tako parlament pokrije stroške učenja tujih jezikov, drugi pa so za denar, ki ga za te namene dobijo poslanske skupine, kupujejo strokovno in drugo literaturo.

Pred petimi leti, ko so bili še parlamentarna stranka, je predsednik SNS Zmago Jelinčič Plemeniti ta sredstva namenjal za nakupe knjig. Vsega skupaj naj bi Jelinčič nakupil 114 knjig, kar je Državni zbor veljajo 10.150,73 evrov. Da se po izteku mandata knjige mora predati v parlamentarni knjižnično dokumentarni službi, preko katere se lahko odslej le kupujejo knjige in druga literatura,se je konec leta 2010 odločila takratna generalna sekretarka Državnega zbora Mojca Prelesnik, danes informacijska pooblaščenka.

"Glede na to, kako vlada krade in kako državni zbor denar meče skozi okno, je to, da smo se poslanci sploh pripravljeni izobraževati in brati kakšne knjige, samo pohvalno. Ker nam bodo še to vzeli, bomo še bolj butasti in bomo imeli še nižje zaupanje,« je bil oster odziv Jelinčiča. Seveda se je uprl vračilu knjig, ker da so last poslanske skupine SNS, zato jih tudi ne misli plačati, saj gre za priznan strošek izobraževanja poslancev.

Generalna sekretarka Mojca Prelesnik je zato sprožila ustrezne sodne mehanizme. Okrajno sodišče v Ljubljani se je vsedlo na Jelinčičev osebni račun, država si je poplačala terjatev v višini 10.150,73 evra. »Zakaj na mojega, naj bi se vsedli na strankin transakcijski račun,« je bentil Jelinčič. »Zakaj se za milijonsko luknjo LDS-a niso vsedli na Kresalčkin transakcijski račun, saj je bila predsednica stranke,« je še dejal.

»Najbolj butasto pa je to, da je uredba, ki jo je konec leta 2010 sprejela generalna sekretarka DZ Prelesnikova, začela veljati z novim letom, pri SNS oziroma pri meni pa je jo uporabila retrogardno, za nazaj torej!« Seveda se je Zmago Jelinčič Plemeniti pritožil na sklep Okrajnega sodišča, in uspel!!! Pred dnevi je njegov zagovornik prejel dopis Državnega pravobranilstva, v katerem ga obvešča, da je bila v izvršilni zadevi zoper Zmaga Jelinčiča Plemenitega zaradi plačila 10.150,73 eur, klavzula o pravnomočnosti in izvršljivosti pravnomočno razveljavljena, zato bo Republika Slovenija Zmagu Jelinčiču Plemenitemu vrnila sredstva, ki jih je zarubila na podlagi razveljavljenega sklepa o izvržbi.