franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Drama v Luciji končana, policija odpeljala žensko, ki je grozila, da se bo razstrelila

Deli na:
Drama v Luciji končana, policija odpeljala žensko, ki je grozila, da se bo razstrelila

Foto: Bobo

Nekaj minut pred 19. uro so policisti vstopili v stanovanje v Luciji ter pridržali tri osebe, med njimi žensko, ki se je pred deložacijo zaprla v stanovanje, sprva pa celo grozila, da bo sprožila eksplozijo jeklenk. Policisti so trenutno v stanovanju in opravljajo ogled kraja, je za STA pojasnila Anita Leskovec s Policijske uprave Koper.

Kot je dodala Leskovčeva, bo policija zdaj po 11-urni drami predvidoma začela spuščati v njihove domove stanovalce, ki so jih zaradi grožnje z eksplozijo evakuirali že zjutraj.

V pisni informaciji je tiskovna predstavnica policije sicer navedla, da so zoper tri osebe odredili pridržanje po 2. odstavku 157. člena zakona o kazenskem postopku.

Ta med drugim predvideva, da smejo policisti izjemoma nekomu vzeti prostost in ga pridržati, če so podani utemeljeni razlogi za sum, da je storil kaznivo dejanje, za katero se storilec preganja po uradni dolžnosti, če je pridržanje potrebno zaradi ugotovitve istovetnosti, preverjanja alibija, zbiranja obvestil in dokaznih predmetov o tem kaznivem dejanju in so za pripor podani določeni razlogi oz. če je opravičena bojazen, da bo ta oseba uničila sledove kaznivega dejanja.

Ženska je sicer že zgodaj popoldne pojasnila, da je jeklenki odnesla iz stanovanja in da ni nevarnosti za eksplozijo, da pa namerava vztrajati, dokler ne dobi odgovora sodišča na pritožbo na deložacijo, ki jo je vložil njen odvetnik. Kot je dodala, pa se obenem boji, da jo bodo policisti zdaj priprli.

Žensko naj bi deložirali zaradi dolga v višini nekaj tisoč evrov. Kot je ženska zapisala na transparentu, ki ga je pustila pred blokom, je njen dolg znašal le 4000 evrov, sodnica pa bi lahko prodala garažni boks, ki je bil ocenjen na 16.720 evrov. Toda sodnica je prodala stanovanje in garažo, "ostala nam je še klet", navaja ženska.

Če sodnica ne bi prodala, "bi mi poravnali cel dolg". "Sodnica mi je prodala stanovanje. Sedaj mi pošilja rubežnike, ker me želi likvidirati," je še zapisala.

Po poročanju POP TV pa so s sodišča sporočili, da je bilo skupno sedem izvršb, njihova skupna vrednost pa okoli 20.000 evrov.