Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Dragonjo nadomestila Miranda Groff Ferjančič

Deli na:
Dragonjo nadomestila Miranda Groff Ferjančič

Foto: Bobo

Po odstopu Dušana Mramorja je vlada danes na dopisni seji imenovala državne sekretarje na finančnem ministrstvu. Metoda Dragonjo bo na tem položaju nadomestila Miranda Groff Ferjančič, še naprej pa državni sekretarki ostajata Mateja Vraničar Erman in Irena Sodin.

Z Mramorjevim odstopom je prenehala tudi funkcija njegovih državnih sekretarjev, s čimer se je danes seznanila vlada. Na predlog Alenke Smerkolj, ki od četrtka začasno vodi finančno ministrstvo, so bile za državne sekretarje imenovane Groff Ferjančičeva, Vraničar Ermanova in Sodinova, so sporočili iz urada vlade za komuniciranje.

Dosedanji državni sekretar Dragonja se je s položaja umaknil sam. V torek, torej dan pred Mramorjevim odstopom, se je Dragonja zglasil pri premieru Miru Cerarju in mu sporočil, da se želi umakniti s položaja državnega sekretarja. Predsednik vlade je njegovo željo spoštoval.

Mramor je medtem odstopil, kot je pojasnil, iz razlogov izrazito osebne narave. Cerar je že začel tudi pogovore za imenovanje novega ministra, do takrat pa bo ministrstvo vodila ministrica Smerkoljeva, ki je sicer pristojna za razvoj, strateške projekte in kohezijo.

Miranda Groff Ferjančič je na ljubljanski ekonomski fakulteti leta 2000 zaključila specializacijo iz mednarodnega poslovanja, leta 2004 pa magistrirala s področja sodelovanja javnega in zasebnega sektorja pri financiranju infrastrukturnih projektov. Leta 2006 je pridobila mednarodni certifikat in diplomo s področja računovodstva in revizije javnega sektorja. Leta 1988 se je zaposlila v podjetju Rotomatika, leta 1997 je postala vodja enote SKB banke, kar je ostala do zaposlitve na ministrstvu za finance leta 2001.

Med drugim je bila članica delovne skupine, ki je uspešno zaključila pogajanja za zaprtje klirinškega dolga Rusije do Slovenije, deluje kot članica European PPP Expertise Centre (EPEC). Bila je v. d. direktorice sklada za nasledstvo in v. d. generalne direktorice oz. generalna direktorica direktorata za javno premoženje. Od aprila 2013 do nastopa funkcije državne sekretarke je bila zaposlena v generalnem sekretariatu kot namestnica generalnega sekretarja.