stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Dragonja: Razmišljam o odstopu, a se še nisem odločil

Deli na:
Dragonja: Razmišljam o odstopu, a se še nisem odločil

Foto: Bobo

Državni sekretar na ministrstvu za finance Metod Dragonja, ki je bil v zvezi z dogajanjem okoli Luke Koper deležen kritik in pozivov k odstopu, je danes ob prihodu na sejo vlade povedal, da o odstopu razmišlja, a se še ni odločil. Glede medijskih ugibanj v zadnjih dneh o njegovem odhodu s položaja je dejal, da je "to vedno mogoče".

Dragonja je bil kritik deležen predvsem zaradi svojih izjav na seji komisije DZ za nadzor javnih financ, v katerih je za argumentacijo o prenizki donosnosti kapitala v Luki Koper uporabljal zastarele podatke, medtem ko se je donosnost vmes precej izboljšala.

Za svoje izjave se je večkrat opravičil, je pa dejal, da še vedno meni, da bi bila lahko dividendna donosnost v Luki Koper višja.

Do teh izjav je prišlo v razgretem ozračju pred skupščino Luke Koper, na kateri naj bi na predlog Slovenskega državnega holdinga (SDH) zamenjali tri nadzornike, na čelu s prvo nadzornico Alenko Žnidaršič Kranjc.

SDH je sicer pod pritiski nasprotovanja vodstva in delavcev Luke Koper ter dela javnosti nato predlog umaknil, predsednik uprave SDH Marko Jazbec pa je odstopil s položaja.

A kljub temu so delavci Luke tri dni s spontanim uporom blokirali koprsko pristanišče, njihova zahteva pa je ob odstopu ministra za infrastrukturo Petra Gašperšiča še vedno tudi odhod Dragonje.

Državni sekretar, sicer pristojen za področje upravljanja državnih naložb, je v vmesnem času tako kot Jazbec opozoril tudi na nekatere po njegovih besedah sporne poslovne prakse v Luki in bil zaradi tega deležen novih kritik.