Progasti goz foto Davorin Tome Svet24.si

Išče se največja slovenska kača! Ljudem je ...

220820-Zel-3615 Svet24.si

Foto: Za “sendvič” vestno opravijo svoj hobi

1664388706-21082006-3809c5aa897e1de8855faa79abd1a63c Necenzurirano

Konec stečaja cerkvenega Zvona: izgubljenih 800 ...

robert golob vecer rb Reporter.si

Trojni strel v koleno za Gibanje Svoboda ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Pivo in cvetje, tiskovna konferenca, Nika Zorjan Njena.si

S kom je Nika Zorjan odpotovala na Maldive?

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Dragan Šolak je poln denarja in eden od petih najbogatejših Srbov

Deli na:
Dragan Šolak je poln denarja in eden od petih najbogatejših Srbov

Foto: Arhiv Reporterja

Strastni ljubitelj golfa in nekdanji distributer videokaset iz časov Slobodana Miloševića ima sedaj močne ameriške partnerje na čelu z Davidom Petraeusom, nekdanjim šefom Cie.

Ameriški igralec golfa Tiger Woods je že dolgo najbogatejši športnik na svetu, nič nenavadnega ni, da pa je Dragan Šolak, predsednik podjetja United Group, edini igralec golfa iz nekdanje Jugoslavije, ki je nastopil na znamenitem ameriškem nacionalnem igrišču za golf Augusta, najmočnejši človek v srbskih medijih. V tradicionalni anketi srbskega dnevnika Blic je Šolak prišel na vrh, pred Željkom Mitrovićem, lastnikom Pink Medija Grupe, prav tako kot je United Group dominantni igralec na ameriškem medijskem in telekomunikacijskem področju. V sestavi tega podjetja so vodilni kabelski operaterji Telemach (Slovenija, BiH, Črna gora), srbski SBB, operater satelitske televizije Total TV, NetTV plus. Hkrati je Šolak vodilni ponudnik internetnih storitev ter lastnik TV-kanalov Sport klub, N1, Cinemania, Ultra, Lov in ribolov, Grand produkcije itd.

Odkup igrišča za golf na Bledu

Čeprav je Šolak v Sloveniji prisoten že dolgo, je za strastnega golfista in predsednika srbske golfske zveze naraslo šele potem, ko je njegovo podjetje Gerrard Enterprises po družbi Eligo od Save Resort za 11 milijonov evrov odkupilo blejsko igrišče. Po mnenju mnogih je bila 11 milijonov evrov precej nizka cena za nakup najstarejšega golfskega igrišča v Sloveniji (prvih deset lukenj je bilo zgrajenih leta 1937), ki je trenutno na 47. mestu med prvih sto najboljših takih igrišč v Evropi. Za primerjavo: Šolak je folk divi Lepi Breni in njenemu soprogu, bivšemu igralcu tenisa Bobi Živojinoviću, za 51 odstotkov Grand produkcije, vodilnega promotorja turbofolka na Balkanu, plačal 15 milijonov evrov. Toda tržni zakoni so neizprosni, Bled je Bled, Balkan je Balkan, holding Sava je že dolgo v finančnih težavah, Šolak pa je poln denarja in eden od petih najbogatejših Srbov.

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA

Foto: Arhiv Reporterja