Ivanka Trump Odkrito.si

Quincy Jones v postelji z Ivanko Trump?

Matijaš Jotić Svet24.si

FOTO: Starši pogrešajo 14-letnika: odšel od ...

Kristjan Gričnik Svet24.si

Je to trenutno najbolj popularen moški v ...

izsiljevanje, ponaredki Svet24.si

Je moja žena res na pornografskem posnetku? Kdo ...

Gigi Hadid Najstnica.si

'Vintage' sestri Hadid

peter prevc, Mina Lavtižar Njena.si

To je o nosečnosti povedal Peter Prevc

SEVE IN MILAN Njena.si

Milan slavil zmago na sodišču, Severine ni bilo ...

Slovenija

Dosje: Kdo je močnejši: Slovenija ali Hrvaška?

Deli na:
Dosje: Kdo je močnejši: Slovenija ali Hrvaška?

Foto: Profimedia

Sosedne države so pogoste tekmice in podobno je tudi med 2-milijonsko Slovenijo in našo južno sosedo, 4,2-milijonsko Hrvaško. Slovensko-hrvaški »spopadi«, najsibo na športnem, gospodarskem ali političnem področju, so skoraj vedno napeti in medijsko zanimivi.

Hrvaška je tudi država, s katero ima Slovenija najdaljšo mejo, za nameček pa glede točnega poteka te meje državi kljub lanski razsodbi arbitražnega sodišča še vedno nista našli skupnega jezika. In nič ne kaže, da bi ga našli v bližnji prihodnosti.

V tiskani izdaji in v Trafiki24 več o tem, kako je Hrvaška Slovenijo junija 1991 pustila na cedilu; kako je Hrvaška postajala vse bolj agresivna do Slovenije in o medsebojnih sporih med državama; o športnih bitkah med Slovenci in Hrvati; o propadu sporazuma Drnovšek-Račan; o konfilktu zaradi varčevalcev Ljubljanske banke; kako je Sloveniji spodletelo pri sporu zaradi JE Krško; zakaj so hrvaški tajkuni uspešnejši od slovenskih tajkunov; kako so nam hrvati izmaknili teran in kranjsko klobaso; o slovenskem gospodarskem ponosu, ki ga je načela kriza; o levi Sloveniji in desni Hrvaški.