državna meja Svet24.si

Italija bi prekinila schengenski sporazum s ...

jesenice alge Svet24.si

Madež na Savi Dolinki je naraven pojav

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Domača občina Melanie Trump je najbolj varna v Sloveniji

Deli na:
Domača občina Melanie Trump je najbolj varna v Sloveniji

Foto: Bobo

Občina Sevnica je na mednarodni konferenci Dnevi korporativne varnosti v kategoriji majhnih in srednjevelikih občin prejela naziv najbolj varna občina.

V Občini Sevnica si z naložbami v različno javno infrastrukturo in opremo javnih služb ter z njihovim medsebojnim povezovanjem prizadevajo za visoko stopnjo prometne in druge varnosti. Letno sklicujejo tudi socialno-varnostni sosvet. Zaradi navedenega so po oceni Inštituta za korporativne varnostne študije zaslužili naziv najbolj varna občina.

Občina Sevnica je namreč v okviru 8. mednarodne konference Dnevi korporativne varnosti, ki je v sredo potekala v Ljubljani, v kategoriji majhnih in srednjevelikih občin prejela naziv najbolj varna občina. Kot tako jo je zaradi dejavnosti, ki jih izvaja na področju obvladovanja varnostnih tveganj v sodobnem okolju, ocenila neodvisna strokovna komisija omenjenega inštituta.

S sevniške občine so sporočili, da so si omenjeni naziv prislužili na podlagi odgovorov na vprašanja, kako se občinske uprave lotevajo problemov splošne varnosti in preprečevanja kriminalitete.

Kot so dodali, je splošna varnost v občini na visoki ravni zaradi več dejavnikov, med katerimi so navedli prometno varnost in s to povezane naložbe v cestno infrastrukturo, naložbe v nove prostore in opremo javnih služb s področij zdravstva, gasilstva in civilne zaščite, dobro medsebojno povezovanje in sodelovanje javnih služb, njihov hiter odziv in skupni pristop k iskanju rešitev.



Vse to pomembno vpliva k vzdrževanju socialno-varnostnega stanja, so poudarili in pristavili, da so skupaj z drugimi občinskimi ustanovami lani pripravili številne in raznovrstne prireditve ter projekte za vse generacije.

Na teh so seznanjali s samozaščitnim ravnanjem in drugimi načini, kako prispevati k večji osebni in splošni varnosti. Pripravili so zaščitno-reševalne vaje in druge preventivne akcije, sodelovali so tudi pri širitvi mreže defibrilatorjev in podobno.

Za varnost v občini so poudarili tudi pomen občinskega socialno-varnostnega sosveta, ki ga letno sklicuje župan in je namenjen izmenjavi informacij ter poudarkov dela pristojnih javnih služb, kar pomembno pripomore k vzdrževanju sodelovanja in nadgradnji kakovosti bivanja, so še sporočili iz Sevnice.

V okviru 8. mednarodne konference Dnevi korporativne varnosti so nagrade med drugim podelili tudi za najbolj varno podjetje, mesto, inovativno varnostno rešitev in medijsko podporo.