pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Doktorand Tone Rop ne išče službe v Sloveniji

Deli na:
Doktorand Tone Rop ne išče službe v Sloveniji

Foto: Bobo

Tone Rop pripravlja doktorat na zasebni frankfurtski fakulteti, avgusta pa se mu bo izteklo mastno nadomestilo po odhodu s funkcije podpredsednika Evropske investicijske banke.

Nekdanji predsednik vlade Tone Rop do avgusta letos prejema nadomestilo plače po odhodu s položaja podpredsednika Evropske investicijske banke (EIB), s katerega se je poslovil pred tremi leti. Plača je takrat znašala 22.963,55 evra; če bi dobil drugo zaposlitev, bi bil upravičen do razlike do te plače. Vmesno obdobje je Rop izkoristil tudi za doktorski študij na zasebni fakulteti Frankfurt School of Finance and Management, kjer pripravlja disertacijo o mednarodnih finančnih institucijah in njihovem vplivu na razvoj.

Na vprašanje, kaj bo počel po izteku nadomestila na EIB, nam je odgovoril, da ga ne zanima ne slovenska politika ne delo v javnem sektorju, da mu ni hudega in je neodvisen od Slovenije. Pred kratkim se je v medijih omenjal kot morebitni direktor podjetja, ki naj bi gradilo drugi tir železniške proge med Koprom in Divačo, vendar je zanikal, da bi ga to sploh zanimalo. Pravi, da je opravil nekaj svetovalnih del za nekatera zasebna slovenska podjetja, pa tudi nemška. Verjetno bo novo zaposlitev našel v tujini, od koder se bo še naprej vračal domov v Slovenijo, kjer živi v Gameljnah z nekdanjo poslanko in zdaj sodelavko agencije Pristop Melito Župevc in štiriletno hčerko Pio.

Ropa je vlada Alenke Bratušek leta 2013 imenovala za nadzornika banke SID, vendar mu je Banka Slovenije odvzela licence, ker je bil pravnomočno obsojen zaradi izdaje tajnih podatkov v zvezi s prisluškovanjem Janezu Janši in Ivu Sanaderju pred volitvami 2008, zaradi česar je bil kaznovan na 10.000 evrov globe. Zoper Banko Slovenije je Rop vložil tožbo na upravno sodišče, ki ga je zavrnilo, zato se je pritožil še na vrhovno sodišče.