urska horvat Odkrito.si

Urška Hrovat zaradi hude poškodbe glave pristala...

Gasper_Grom Svet24.si

Grom jih bo odvajal od nezdravih razvad

manica janezic Svet24.si

Kdo bo novi odgovorni urednik informativnega ...

piran Svet24.si

Počitnice v Sloveniji bodo znatno dražje

nails Najstnica.si

Poslovi se od lomljivih in krhkih nohtov

meral-cetinkaya-106929l Njena.si

Ko mama Zeynep odvrže filmsko masko ...

ANA_Gorske sanje_snemalni dan_025 Njena.si

Huda poškodba slovenske smučarke kriva za ...

Slovenija

Dobovšek ogorčen nad Cerarjem, ki živi v "virtualnem svetu učinkovitosti njegove vlade"

Deli na:
Dobovšek ogorčen nad Cerarjem, ki živi v "virtualnem svetu učinkovitosti njegove vlade"

Foto: Arsen Perić/M24 - Bojan Dobovšek je najbolj prepoznavna osebnost "Dobre države".

Interpelacija Kolar Celarčeve je nepotrebna, vlada je sama priznala, da ni naredila nič, pravi poslanec Bojan Dobovšek.

Po mnenju Bojana Dobovška iz poslanske skupine Nepovezanih poslancev je razprava o interpelaciji ministrice za zdravje nesmiselna, saj je vlada z interventnim zakonom dejansko priznala, da na področju zdravstva ni naredila nič.

Odnos vladajoče elite je popolnoma degradiral sam institut interpelacije, meni Dobovšek, ki vladajoči SMC in premierju Miru Cerarju očita, da še tako upravičeni očitki na račun ministrice Milojke Kolar Celarc ne vplivajo nanju. Cerar živi v "virtualnem svetu učinkovitosti njegove vlade", je oster poslanec.

Kritičen je tudi do koalicijskih partnerjev DeSUS in SD, ki javno izražata nezadovoljstvo z ministričinim delom, a jo bosta ob glasovanju v DZ vseeno podprli.

Koalicija je ministrico najprej podprla z "absurdnim argumentom, 'da ji je potrebno dati čas', sedaj pa jo še bolj absurdno podpira, 'ker časa zmanjkuje'," izpostavlja Dobovšek. Vladi očita, da je njen edini namen ohranjanje dostopa do javnih sredstev, privilegijev in položajev ki jih omogoča izvršilna oblast.

Čeprav ne uspe izpeljati nujnih reform, reorganizacije zdravstva ali optimizacije delovanja javnih zdravstvenih zavodov, čeprav se čakalne vrste podaljšujejo, čeprav se ponavljajo afere na pediatrični kliniki v Ljubljani, korupcija pri javnih naročilih se ponavlja, koalicija nima namena obrniti hrbta ministrici, je ogorčen Dobovšek.

Vlada poslanec tudi očita, da ministrstvu dopušča nepotrebne, nepremišljene in nestrokovne investicije v javne zdravstvene zavode, neracionalne nabave opreme, katerih glavni cilj je kupovanje političnega miru na račun davkoplačevalcev. Pompozno piarovski projekt zmanjševanja čakalnih vrst se je spremenil v popolni fiasko, še opozarja Dobovšek, saj se vrste še podaljšujejo, tveganja različnih zapletov pri bolnikih pa povečujejo.