Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Dež pa še kar pada

Deli na:

Danes bo spremenljivo do pretežno oblačno s padavinami, zjutraj in dopoldne bodo še nevihte. Čez dan bo občasno deževalo, v južni in zahodni Sloveniji bo vmes še zagrmelo. Zaradi obilnejših padavin je včeraj okoli 17. ure v Žireh prišlo do nesreče, v kateri je umrla 64-letna domačinka. Odnesel jo je narasli potok, ki teče skozi Žiri.

Danes bo spremenljivo do pretežno oblačno s padavinami, zjutraj in dopoldne bodo še nevihte. Čez dan bo občasno deževalo, v južni in zahodni Sloveniji bo vmes še zagrmelo. Zaradi obilnejših padavin je včeraj okoli 17. ure v Žireh prišlo do nesreče, v kateri je umrla 64-letna domačinka. Odnesel jo je narasli potok, ki teče skozi Žiri.

Iz Uprave RS za zaščito in reševanje pa so sporočili, da so v reševanju posredovali gasilci PGD Dobračeva, Žiri in Račeva ter domačinko rešili iz vode. Kljub hitremu posredovanju in oživljanju pa je krajanka zaradi utopitve umrla.

Vremenska napoved: zvečer bo na Primorskem prehodno zapihala šibka burja, od severozahoda se bo jasnilo. Najvišje dnevne temperature bodo od 17 do 20, na Primorskem do 25 stopinj Celzija. Jutri bo sončno, zjutraj bo po nižinah megla ali nizka oblačnost. Na Primorskem bo dopoldne pihala šibka burja. Popoldne bodo nastale krajevne plohe in posamezne nevihte. Najnižje jutranje temperature bodo od 8 do 13, ob morju okoli 16, najvišje dnevne od 20 do 25, na Primorskem do 27 stopinj Celzija.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo spremenljivo do pretežno oblačno. Občasno bo deževalo, v sosednjih pokrajinah Italije ter na Hrvaškem bodo tudi nevihte. Precej manj dežja bo na Madžarskem in v vzhodni Avstriji. Jutri bo večinoma sončno, popoldne bodo nastale plohe in posamezne nevihte, le v krajih vzhodno od nas bo suho.

Vremenska slika: Nad Britanskim otočjem, Severnim morjem in južno polovico Skandinavije je območje nizkega zračnega pritiska. Hladna fronta se iznad Alp bliža našim krajem. V spodnjih plasteh ozračja bo s severnimi vetrovi k nam dotekal hladnejši in še precej vlažen zrak.

Obeti: V petek bo občasno spet deževalo, deloma bodo plohe in posamezne nevihte. V soboto dopoldne bo dež večinoma ponehal, čez dan se bo delno zjasnilo.

Napoved vpliva vremena na počutje: Vremenski vpliv bo danes obremenilen, z vremenom povezane težave bodo pogoste, okrepljeni bodo tudi nekateri bolezenski znaki. Priporočena je večja previdnost. Popoldne bo obremenitev postopoma slabela, ne bo pa povsem ponehala. 

Torkovo neurje je na Celjskem največ škode povzročilo v občini Podčetrtek. V naselju Golobinjek je namreč veter odkril ostrešja treh stanovanjskih hiš in štirih gospodarskih poslopij. S pomočjo gasilcev so domačini ostrešja začasno pokrili, so danes sporočili iz celjske izpostave Uprave RS za zaščito in reševanje.

Veter je poškodoval tudi daljnovod Golobinjek-Pecelj, napake pa so že odpravili delavci Elektra Celje. V naselju Dobrovlje v občini Braslovče pa je ponoči udar strele ubil tri bike.