pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Markove navade ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Desus za kulturnega ministra predlaga Toneta Peršaka

Deli na:
Desus za kulturnega ministra predlaga Toneta Peršaka

Foto: Bobo

Izvršni odbor DeSUS je danes soglasno podprl kandidaturo državnega sekretarja Toneta Peršaka za novega kulturnega ministra, je po seji odbora povedal prvak stranke Karl Erjavec. O tem je že govoril s premierjem Mirom Cerarjem, ki se s kandidaturo strinja, zato Erjavec pričakuje, da bo čim prej tudi vložena.

Po Erjavčevih besedah je pomembno, da resor čim prej dobi ministra s polnimi pooblastili. V DeSUS ocenjujejo, da je Peršak ustrezen kandidat, ki pozna kulturo, saj iz nje izhaja. Prav tako je v preteklosti predstavljal kulturo v različnih institucijah, je pojasnil Erjavec, ki je prepričan, da so dobili pravo osebo za vodenje kulturnega resorja.

Peršak, ki se je pred nekaj dnevi tudi včlanil v DeSUS, se je stranki DeSUS zahvalil za zaupanje, še zlasti zato, ker je bila podpora njegovi kandidaturi tako izrazita. "A je to tudi obveza," je poudaril Peršak v izjavi novinarjem in pri tem izpostavil koalicijski sporazum, katerega sopodpisnica je tudi stranka DeSUS.

Sporazum po njegovih besedah zavezuje ministra, da se v tem mandatu loti sistemske prenove kulturnega modela ter predlaga določene rešitve glede financiranja na področju kulture in glede zakonodaje. "To je tisto, česar smo se na ministrstvu že lotili in kar mislim s podporo stranke oz. upam, da celotne vlade, čim hitreje in zavzeto nadaljevati," je dodal Peršak.