mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Delo ukinja prilogi MAG in FT

Deli na:

Nova odgovorna urednica časnika Delo Romana Dobnikar Šeruga je v okrožnici zaposlenim napovedala ukinitev ponedeljkovih prilog Delo MAG in FT. Takoj se bo lotila tudi oblikovanja svoje uredniške ekipe.

Nova odgovorna urednica časnika Delo Romana Dobnikar Šeruga je v okrožnici zaposlenim napovedala ukinitev ponedeljkovih prilog Delo MAG in FT. Takoj se bo lotila tudi oblikovanja svoje uredniške ekipe.

Pismo Romane Dobnikar Šeruga zaposlenim na Delu objavljamo v celoti:

Drage kolegice in kolegi!

Prvega dne na novem delovnem mestu naj se najprej zahvalim za podporo novinarskega kolektiva in za čestitke in lepe želje mnogih. S to popotnico se laže lotevam naloge, ki sem jo sprejela. Kot veste, sem si zastavila precej ambiciozen uredniški program, vendar sem prepričana, da ga bomo skupaj zmogli uresničiti.
Takoj se bom lotila oblikovanja svoje uredniške ekipe, v katero si bom prizadevala pridobiti urednike, ki so strokovno dobro podkovani, ki uživajo zaupanje tako svojih novinarjev kot javnosti in ki so se pripravljeni ambiciozno lotiti sprememb, ki so potrebne za to, da se prilagodimo spremembam na medijskem prizorišču in drugačnim bralnim navadam bralcev, in seveda, da zagotovimo najvišjo raven kakovosti in verodostojnosti naših izdelkov.
Ko bodo znani morebitni novi uredniki, se bom sestala z vsemi uredništvi, da
si izmenjamo pričakovanja, ki jih imamo drug od drugega. Prav tako bi se rada seznanila z vsemi novinarji, ki jih osebno še ne poznam.Osebno se bom pogovorila z vsemi mladimi novinarji in jih spodbudila k temu, da se prijavijo v mentorski program.
Med prvimi nujnimi nalogami sta tudi integracija Delo Maga in FT v redno vsebino Dela. To pomeni, da bosta obe prilogi z dosedanjimi imeni prenehali izhajati, ključne vsebine pa bodo (pod novim imenom) vključene v ponedeljkovo delo kot posebne strani oz. snopiči. Skupaj z uredništvoma obeh prilog bomo določili način in čas tega prehoda.
Pred nami je tudi uvedba sistema DTI; v kratkem bom predstavila časovni načrt postopnega zagona novega redakcijskega sistema in ugasnitve starega.
Skratka, dela nam ne bo manjkalo. Vabim vse, da mi pomagate s svojim delom, izkušnjami, predlogi, pa tudi kritikami.
Lep pozdrav,
Romana Dobnikar Šeruga

Delo bo predvidoma do poletja ukinilo prilogi Delo Mag in Delo FT.

Kot je za STA pojasnil predsednik uprave Dela Jurij Giacomelli, gre za "integracijo vsebin v osnovno telo časopisa, za izboljšanje kakovosti osnovnega produkta". Giacomelli meni, da bodo z integracijo na letni ravni privarčevali več kot pol milijona evrov.

Kot je pojasnil Giacomelli, je bila odločitev za omenjeno integracijo sprejeta konec lanskega leta. "Gre za izboljšanje kakovosti osnovnega produkta, to pomeni delno integracijo priloge FT in vsebine Maga v osnovne svežnje Dela," je povedal.

"S tem smo bolj prožni, tudi stroškovno bolj učinkoviti, te vsebine bodo bolje umeščene, branje in percepcija vsega pa izboljšana," je izpostavil prvi mož Dela, ki dodaja, da bo korake integracije izpeljala nova odgovorna urednica Romana Dobnikar Šeruga.

Revija Mag je prenehala samostojno nastopati na trgu že marca lani. "Takratna odločitev o prilogi Delo Mag ni bila optimalna z vidika boljše povezanosti vsebin osrednjega slovenskega časnika. Sočasno tudi prekinjamo zmešnjavo, ki jo je povzročilo poimenovanje priloge FT zaradi enakosti z okrajšavo naziva britanskega Financial Timesa," še pojasnjujejo v Delu.

V Delu so v zadnjem času zagnali tudi več razvojnih projektov. Giacomelli je izpostavil Poglede, ki so jih na trg uvrstili pretekli mesec, še pred poletjem pa bo ugledala luč sveta spletna stran Slovenskih novic. "Načrtujemo kar nekaj okrepljenih izdaj na področju revialnih prilog," je še pojasnil.

Pri varčevalnih ukrepih so po Giacomellijevih besedah najprej začeli s pregledom učinkovitosti produktnega profila. Ukinili so tudi oglasno prilogo D, kar je bil po mnenju prvega moža Dela eden večjih ukrepov družbe v začetku leta.

V letošnjem letu Giacomelli ne predvideva pomembnejših nihanj v številu zaposlenih. "Nekaj smo izvedli dodatnih zaposlitev, v zadnjem obdobju predvsem zaradi dopolnitve ekip na nekaterih položajih, v teku je tudi nekaj organizacijskih sprememb," je še pojasnil.