favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Delo spet o "J" kot Janša

Deli na:

Akterji v zadevi Patria so za nekdanjega premiera Janeza Janšo res uporabljali črko "J", na podlagi dokumentacije, ki jo hrani v uredništvu, poroča današnje Delo. To je po navedbah časnika razvidno iz enega od zapisnikov Reija Niittynena, kjer je zapisano: "J zares pričakuje 'denar za pokojnino'".

Akterji v zadevi Patria so za nekdanjega premiera Janeza Janšo res uporabljali črko "J", na podlagi dokumentacije, ki jo hrani v uredništvu, poroča današnje Delo. To je po navedbah časnika razvidno iz enega od zapisnikov Reija Niittynena, kjer je zapisano: "J zares pričakuje 'denar za pokojnino'".

"Predlagam naslednje: Jure (bil naj bi Cekuta) dobi 1,5 odstotka; WW (to naj bi bil Walter Wolf), Dr. Z (to naj bi bil Jože Zagožen) in 'organisation' (pod tem imenom naj bi bila mišljena SDS) skupaj pet odstotkov; RHG (šlo naj bi za Riedl Handelsgesellschaft) pa dva odstotka." Tako je dunajski poslovnež Hans Wolfgang Riedl, v aferi Patria osumljen industrijskega vohunjenja in pečanja s podkupninami, konec junija 2005 napisal Reiju Niittynenu (prvi priprt v zadevi), takrat generalnemu zastopniku Patrie za Slovenijo in Hrvaško.

Riedl Niittynenu tudi zapiše, da bo "WW naredil verjetno tako: sestal se bo z Jn ( to naj bi bil Janez Janša), saj vrednost Jn-jevega predloga znaša 80 odstotkov (odločitve)". Iz zapisnika sestanka na Dunaju, kjer so se januarja 2005 sestali Niittynen, Riedl in Wolf, pa je razvidno naslednje: "Cekuta se bo osredotočil na oddelek za logistiko na obrambnem ministrstvu, Walter Wolf pa bo poskrbel za povezave z vodilnimi politiki (premier Janez Janša, obrambno ministrstvo) in za ključne svetovalce (pri projektu), za gospoda Zagožna in gospoda Ocvirka (Andreja)."

Akterji v aferi so glede na Delovo dokumentacijo za nekdanjega premiera Janeza Janšo res uporabljali črko "J". To je po poročanju časnika razvidno iz enega od Niittynenovih zapisnikov: "J zares pričakuje 'denar za pokojnino'."

Predsednik protikorupcijske komisije Drago Kos je sicer na zaslišanju aprila lani finskim kriminalistom dejal, da mislijo, da se je Marjan Senica "domislil celotnega projekta v Sloveniji". "Zato smo vsi prepričani, da bo gospod Senica dobil te dobičke - nezakonite dobičke," je na zaslišanju dejal Kos. Senica je za STA v torek že zavrnil Kosove navedbe: "Ta gospod je za Andersenom največji pripovedovalec zgodbic, sledil je prisluhom prijateljev iz Koroške."

Wolf pa je po tem, tako Kos, menda organiziral tudi "individualna srečanja z gospodom Niittynenom, Riedlom, Zagožnom in Ocvirkom ter pridobil priporočila o zaželenem lokalnem partnerju za nadaljnje postopke, trzinskem podjetju Rotis".