GJtPNFnW4AAxeMl Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se ...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija portugalska ronaldo 3 Ekipa24.si

Jaaaa!!! Norišnica v Stožicah, Slovenija na ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

peter prevc Ekipa24.si

Največji hit! Pojavil se je posnetek enega od ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Danes seja glavnega odbora SLS: Marku Zidanšku očitajo odgovornost za katastrofo

Deli na:
Danes seja glavnega odbora SLS: Marku Zidanšku očitajo odgovornost za katastrofo

Marko Zidanšek

Nekateri v SLS Marku Zidanšku očita odgovornost za katastrofo na predsedniških volitvah in kupčkanje za državni svet

Pred današnjo sejo glavnega odbora SLS smo prejeli analizo, ki jo je ob katastrofalnih rezultatih na predsedniških volitvah opravila skupina za prenovo pod vodstvom Janeza Remškarja. Kot je znano, je kandidatka SLS Suzana Lara Krause prejela komaj 0,78 odstotka glasov, kar je najslabši rezultat za stranko v zgodovini.

»Predsedniške volitve so razkrile dejstva, ki marsikoga v stranki skrbe že precej časa. Kandidatura SLS  na teh volitvah ni bila dobro premišljena in ne dobro vodena. To je bil naiven, politično in PR slabo pripravljen projekt in že v izhodišču na neuspeh obsojen poizkus!,« ugotavlja skupina za prenovo SLS pod vodstvom Janeza Remškarja.

»Namesto, da bi te volitve koristno uporabili vsaj za dvigovanje ugleda stranke z  prepoznavnim kandidatom, ki bi znal novinarje, ob njihovih provokativnih in za volitve predsednika države nepomembnih vprašanjih, narediti neresne, smo z slabo izbiro in pripravo kandidatke, ki se je sicer trudila, zmanjšali kredibilnost in privlačnost stranke!«

V nadaljevanju objavljamo pismo skupine za prenovo SLS v celoti:

V stranki zagnanost za delo v zadnjih letih upada, narašča pasivnost kar se neposredno kaže pri udeležbi na  sejah GO , ki je padla na eno tretjino!

Pobudniki prenove v stranki vas prosimo, da se udeležite tokratne seje Glavnega odbora stranke, ki bo izjemno pomembna, saj se že (pre)dolgo v najširšem krogu nismo odkrito in odprto pogovorili o kritičnih razmerah, v katerih se je znašla stranka.

Meritve javnega mnenja že dolgo kažejo, da stranka verjetno ne bo prišla v parlament, če nekaterih stvari bistveno ne izboljša. Skrajni čas je, da se odkrito in dobronamerno pogovorimo, kam in kako plove SLS. Moramo si jasno začrtati, kakšno SLS želimo in kakšno si zaslužijo vsi Slovenke in Slovenci ! SLS že dolgo ni več predstavnica najširšega kroga prebivalcev Slovenije, kar bi po naravi ljudska stranka morala biti. Že nekaj zadnjih vodstev naše stranke ni našlo prave poti in načina, da bi pritegnili širši krog volivcev.

Predsedniške volitve so razkrile dejstva, ki marsikoga v stranki skrbe že precej časa. Kandidatura SLS  na teh volitvah ni bila dobro premišljena in ne dobro vodena. To je bil naiven, politično in PR slabo pripravljen projekt in že v izhodišču na neuspeh obsojen poizkus!

Namesto, da bi te volitve koristno uporabili vsaj za dvigovanje ugleda stranke z  prepoznavnim kandidatom, ki bi znal novinarje, ob njihovih provokativnih in za volitve predsednika države nepomembnih vprašanjih, narediti neresne, smo z slabo izbiro in pripravo kandidatke, ki se je sicer trudila, še zmanjšali kredibilnost in privlačnost stranke!

Opozarjamo tudi, da sedanje volitve v DS, ki v politiki države žal nima realne teže, niso odraz našega resnega političnega dela, temveč preračunljivega, med ljudmi nepriljubljenega "političnega kupčkanja". Sedaj prisotno hvaljenje in prikazovanja uspeha na volitvah v DS brez resne analize in spremenjenega načina dela je odraz amaterskega pristopa k vodenju stranke, ki nas bo na volitvah dokončno pokopal. Izvolitev našega predsednika v DS ni rešitev za stranko. Ali s tem morda sam predsednik ne sporoča javnosti, da ne verjame v uspeh stranke na volitvah v DZ? Stranka, ki si želi ponovno v parlament, ne more imeti predsednika, mi ima  redno službo, ki ni povezana z politiko na državni ravni in je ob  tem še član DS! To je neresno in volivci nam bodo to tudi sporočili! To je neodgovorno do naših članov in seveda tudi do vseh Slovenk in Slovencev, ki so nas do sedaj morda podpirali. Nujno potrebno je spremeniti način dela v stranki. Sedaj uveljavljen avtokratski način vodenja moramo zamenjati z odprtim demokratskim, kakršen se edino spodobi za ljudske. Tudi izključevanje drugače mislečih je bila žalostna praksa nedemokratičnega režima v preteklosti. To ni praksa demokratičnih strank, ena katerih želimo biti. Poleg tega vodstvo SLS ne dela dovolj, morda tudi ne zna ali nima idej za popularizacijo našega programa, ne zna preprostemu človeku prikazati kaj vse je narobe v naši zakonodaji in kaj je potrebno spremeniti, da bomo živeli boljše.

Nujno moramo spremeniti način našega dela, postati bolj aktivni člani SLS in o tem se moramo pogovoriti na naslednji seji GO. Kje če ne tam in kdo če ne mi? Zato vas vabimo in prosimo, da se seje GO, ki bo 4.12.2017 in je lahko prelomna v zgodovini SLS, udeležite in poveste svoje mnenje o tem kako naj SLS nadaljuje svojo pot, da bo bolj uspešna.  Želimo slišati vaše mnenje, saj vodstvo stranke ves čas ponavlja, da je kritičnost pobudnikov prenove  le radikalna peščica nezadovoljnežev. Pridite in glasno povejte, seveda če ste tudi vi enakega mnenja, da je v stranki marsikaj narobe in da so potrebne nujne spremembe dela. Nikogar ne želimo izključevati, obsojati. Verjamemo, da marsikdo ni zadovoljen z dejstvom, da v anketah javnega mnenja kjer nas sedaj prehitevajo nekatere, lahko bi zapisali, obskurne stranke. Ne sme nam biti vseeno. Prav bi bilo, da se sliši glas, tihe a razumne, po naši oceni številne skupine nezadovoljnih članov SLS. Vaš glas se mora zaradi notranje demokracije, ki je oslabela, slišati. Le tako bomo prišli do pravih rešitev za SLS. Ne sme nam biti vseeno! Če je bil izpad SLS iz parlamenta nesrečen slučaj, bo vztrajanje na dosedanjem avtokratskem načinu vodenja stranke in sledenje interesom posameznikom, povzročilo njen zaton.

Ocenjujemo tudi, da se v zadnjih letih premalo sliši glas naših županov in nekdanjih nosilcev pomembnih odgovornih funkcij. To ni vračanje nazaj, težnja k "starcem" ampak v svetu je že tako, da izkušnje pomenijo veliko, za realizacijo idej pa so pomembni mladi! Prosimo, pridite tudi župani, podžupani in vsi, ki se po svojih močeh zelo trudite za uspeh naše stranke in dobrobit vseh Slovenk in Slovencev, ter predlagajte ustvarjalne rešitve za našo stranko ! 

Janez Remškar«