nusa lesar Odkrito.si

Uroš Slak je bil zanjo odlična šola

Artur 3 Svet24.si

Kaj je počel Artur Štern?

Pujsa Pepa Svet24.si

Pujsa Pepa povzroča avtizem?!

termometer, zima, sneg, mraz Svet24.si

Po sneženju bo pritisnil “ruski mraz”

nails Najstnica.si

Poslovi se od lomljivih in krhkih nohtov

martina ipša Njena.si

Martina Ipša divje hujša

Sylvester Stallone Njena.si

Znani igralec ogorčeno: Nisem mrtev!

Slovenija

Čuš za posvetovalni referendum o omejevanju priseljevanja

Deli na:
Čuš za posvetovalni referendum o omejevanju priseljevanja

Foto: Bobo - Andrej Čuš

Nepovezani poslanec Andrej Čuš je danes v parlamentarno proceduro vložil predlog za razpis posvetovalnega referenduma o omejevanju priseljevanja ter zavrnitvi kvotnega sistema za razporejanje migrantov po članicah EU.

Kot je za STA povedal Čuš, se je za vložitev predloga odločil zato, ker "slovenska tranzicijska politična elita zlorablja oblast ter svoj položaj in se pri tem požvižga na mnenje navadnih državljanov".

"Če je država nastala na podlagi pravice do samoodločbe, moramo to tudi ohranjati in ostati suvereni ter se postaviti po robu škodljivim predlogom Evropske komisije," je prepričan Čuš. Po njegovem mnenju je treba namreč na prvo mesto postaviti Slovenke in Slovence, šele nato pomagati drugim.

Referendumsko vprašanje bi se po njegovem predlogu glasilo: "Ali ste za to, da Državni zbor Republike Slovenije sprejme zakonodajo, ki omejuje priseljevanje v Republiko Slovenijo in zavrača kvotni sistem dodeljevanja ilegalnih migrantov po članicah Evropske unije?"

Čuš bo svoj predlog podrobneje predstavil na opoldanski novinarski konferenci.

DZ lahko, preden končno odloči o nekem vprašanju, razpiše tudi posvetovalni referendum o vprašanjih iz svoje pristojnosti, ki so širšega pomena za državljane. Na izid posvetovalnega referenduma DZ ni vezan.