mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Črnčec o Junckerju: Naj se za stalno vrne za domači šank

Deli na:
Črnčec o Junckerju: Naj se za stalno vrne za domači šank

Foto: Primož Lavre

"'Naši' so enkrat pred slabimi 30 leti že reševali eno državo, tragičen epilog nam je vsem dobro znan..." je Damir Črnčec kritičen do "rešitelja EU" Junckerja.

Črnčec, nekdanji direktor Sove in kolumist Reporterja, je na svojem Facebook profilu ocenil pet scenarijev, ki jih predsednik Evropske komisije Jean-Claude Juncker ponuja za novo EU s 27 članicami. "Je zgolj obupen poskus reševanja zgodbe, zapeljane v slepi tir," meni Črnčec o Junckerjevih predlogih. "Vse to bi on ob delal v pisarnah, brez možnosti vplivanja ljudstva, na referendumih, po državah članicah."

"Največjo uslugo nam bo Juncker naredil, če bo ob vrnitvi v Beograd, pardon Bruselj, na letalo vzel s seboj še vse nezakonite migrante, ki nam jih je vsilil, skupaj s svojo gospodarico, preko migrantskih kvot," meni Črnčec o predsedniku EK in nemški kanclerki Angeli Merkel. O Junckerju še pravi, da bi EU storil največjo uslugo, "če bi se za stalno vrnil za domači šank".

"Reševanje EU je postalo preresen projekt, da bi v njemu sploh še sodelovali kalibri njegovega tipa," je neprizanesljiv Črnčec, ki predsednika EK ob obisku v Sloveniji pozdravlja: "Dobrodošel v Sloveniji in ... na zdravje!"