nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Cerarjeva vlada bo med migrante razdelila 1.350 kondomov

Deli na:
Cerarjeva vlada bo med migrante razdelila 1.350 kondomov

Foto: Bobo

V začetku januarja je ministrstvo za notranje zadeve objavilo javno naročilo, v katerem med drugim išče ponudnika za 1.350 kondomov, ki jih bodo razdelili med migrante.

»Javno naročilo za oddajo naročila blaga po odprtem postopku za dobavo higienskih potrebščin, oblačil in obutve za potrebe prosilcev za mednarodno zaščito« se glasi poziv, ki ga je ministrstvo za notranje zadeve objavilo 11. februarja, rok za oddajo pa se izteče ta četrtek, 16. februarja. Cerarjeva vlada išče ponudnike, da bi prosilce za azil oskrbeli s higienskimi potrebščinami, športnimi copati in natikači ter oblačili in tekstilnimi izdelki.

Okvirne količine za higienske pripomočke so: šampon (550.000 kosov), britvice za enkratno uporabo (450.000 kosov), kondomi (1.350 kosov), različne otroške plenice (62.000 kosov), ščipalci za nohte (600 kosov), glavniki (600 kosov) in damske vložke (3.000 kosov).

Pri obutvi ministrstvo povprašuje po natikačih in športnih copatih (med 500 in 700 parov), med oblačili pa po: spodnjih majicah in hlačah, puloverjih, nogavicah, spodnjih delih trenirk, kratkih hlačah, bundah, nedrčkih, kapah, rokavicah, dežnikih, brisačah, rjuhah in kuhinjskih krpah. Sicer je po količinah razvidno, kakšno je trenutno razmerje med moškimi in ženskami prosilci za azil. Če za moške potrebujejo 1.550 spodnjih hlač, jih za ženske samo 300.