AKR_9737 Odkrito.si

Ekskluzivno: Rok Ferengja prvič o življenju z ...

Jernej Šugman Svet24.si

Kolegi Jerneja Šugmana močno pogrešajo

par Svet24.si

Se bojimo zaljubiti?

luka mesec Svet24.si

Izjava, ki odmeva: Luka Mesec o izvoznikih

How-do-you-wax-your-legs Najstnica.si

Britje ali depilacija?

Artur Štern Njena.si

Artur Štern se vrača!

neslihan 9 Njena.si

Lepi Burak ogroža njen zakon

Slovenija

Cerar spet pisal Plenkoviću

Deli na:
Cerar spet pisal Plenkoviću

Foto: Bobo

Premier Miro Cerar je v ponedeljek pisal hrvaškemu premierju Andreju Plenkoviću z željo, da nadaljujeta z dialogom, je po današnjem koalicijskem srečanju dejala vodja poslanske skupine SMC Simona Kustec Lipicer.

Vlada naj bi predvidoma v sredo obravnavala sveženj zakonov za uveljavitev arbitražne odločbe.

Pogoj za to je, da pravne službe danes uspešno spilijo še nekatere rešitve, so po današnjem srečanju pojasnili koalicijski partnerji. Med predlogi je tudi interventni zakon. Zunanji minister Karl Erjavec je ob tem dejal, da gre za začetek implementacije arbitražne odločbe.

"Zagovarjamo, da gredo vsi zakoni v postopek v svežnju in da pride čim prej do obravnave v DZ. Cilj je, da so sprejeti do 29. decembra," je v izjavi novinarjem po današnjem koalicijskem srečanju povedal Erjavec. Po njegovih ocenah bo slej ko prej potrebno tudi sodelovanje Hrvaške, zlasti v delih arbitražne odločbe, kjer arbitražno sodišče napotuje k skupnim rešitvam.

Med zakonodajnimi predlogi so po navedbah koalicijskih partnerjev interventni zakon, ki rešuje položaj ljudi na obmejnem območju, predlog zakona, ki na novo v skladu z arbitražno odločbo definira državno mejo, ter tudi zakon o evidentiranju nepremičnin. Skupno naj bi bilo zakonov osem.