stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Cerar se bo predvidoma odzval na ponujeni odstop ministra Erjavca

Deli na:
Cerar se bo predvidoma odzval na ponujeni odstop ministra Erjavca

Foto: Bobo

Premier Miro Cerar naj bi se danes odzval na odstop, ki mu ga je v četrtek ponudil minister za zunanje zadeve Karl Erjavec. Kot je v petek pojasnil Erjavec, se je za to odločil zaradi zapletov v postopku arbitraže o meji med Slovenijo in Hrvaško.

Zunanji minister je po vmesni odločitvi arbitražnega sodišča za določitev meje med Slovenijo in Hrvaško v petek izrazil zadovoljstvo, da se bo arbitraža nadaljevala, hkrati pa je dejal, da prevzema odgovornost za nastale zaplete in da je premierju Cerarju ponudil odstop.

"Naj predsednik vlade odloči, ali sem deležen zaupanja. Zlasti pa naj oceni, kakšna je moja vloga v tem postopku, predvsem glede na to delno razsodbo, ki je bila soglasno sprejeta s strani arbitražnega sodišča," je dejal vodja slovenske diplomacije.

Arbitražno sodišče je sicer sklenilo, da je Slovenija kršila arbitražni sporazum, vendar pa te kršitve niso tako hude, da bi Hrvaška lahko izstopila iz sporazuma in da sodišče ne bi moglo neodvisno in nepristransko sprejeti končne razsodbe.

Erjavec je še zatrdil, da četudi bo Cerar ponujeni odstop sprejel, to ne bo zamajalo vladne koalicije in sodelovanja stranke DeSUS v vladi. "Če se bo izpolnjevala koalicijska pogodba, ni nobenega razloga, da bi prišlo do kake vladne ali politične krize," je v petek zatrdil Erjavec.