900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Cerar pisal članom SMC: Gremo po zmago!

Deli na:
Cerar pisal članom SMC: Gremo po zmago!

Foto: Bobo

Predsednik največje vladne stranke SMC Miro Cerar je v pisnem nagovoru članov zapisal, da stranka v letošnjo volilno tekmo vstopa opremljena "z dobro bilanco in še boljšim programom, z odločnim vodstvom in odličnimi kandidati". Sam pa si želi kot njen predsednik "stranko ponovno uspešno popeljati na državnozborske volitve".

Kot je zapisal, je SMC socialno-liberalna stranka, stabilna levosredinska opcija, ki združuje svobodomiselne, povezovalne in verodostojne predstavnike. "Kot takšni želimo imeti vodilno vlogo tudi v prihodnji vladi. Nadaljevati želimo že začeto in na ustvarjenih stabilnih političnih in gospodarskih temeljih popeljati Slovenijo med socialno pravičnejše, visoko razvite evropske države, jedrne članice EU," je navedel.

"Kot boste videli v našem (volilnem) programu za prihodnji mandat, znamo naše vrednote in vizije prevesti v konkretne, realne projekte. In kot boste kmalu videli na kandidatni listi in v predvolilnem procesu, v našo politiko reševanja konkretnih problemov verjame vedno več uglednih osebnosti iz vse Slovenije," je Cerar zapisal članom pred kongresom stranke, ki bo 10. marca in na katerem bodo sprejeli program za delo stranke v prihodnjem mandatu, obenem pa volili predsednika. Kot je pojasnil Cerar, je kongres sklical, ker si želi, da odidejo na letošnje državnozborske volitve z opolnomočenim vodstvom. Mandat mu namreč poteče junija.

"Kot sem, upam, dokazal v nedavni obrambi pred neutemeljeno ustavno obtožbo, se bom - skupaj z vami - jasno in glasno zoperstavljal vsem skrajnostim v naši družbi, ki so toliko nevarnejše, če prihajajo iz ust njenih voljenih predstavnikov," je o sebi zapisal premier. O stranki pa, da bo "zaključila vodenje vlade, ki bo po skoraj desetih letih prva, ki bo zaključila svoj mandat. S tem bomo sklenili obdobje, ki si ga bomo lahko zapomnili po tem, da smo Slovenijo skupaj z drugimi deležniki potegnili iz krize ter jo vrnili med uspešne evropske države."


"Kot nas vsakodnevno lahko sodite, z vladnimi dejanji dokazujemo povezovalnost politike SMC kot vodilne stranke sedanje koalicije," je še zapisal premier in med oceno minulega dela dodal še, da so ob begunski krizi dokazali, da znajo najti pravo mero med spoštovanjem človekovih pravic in varnostjo državljanov.

Obenem pa je navedel, da ostajajo pred njimi in Slovenijo številni izzivi, naloge, ki jih je treba opraviti, da bodo dosežki zadnjih let nadgrajeni z ukrepi in reformami, ki bodo ljudem zagotovili kakovostno življenje.

Prihodnji meseci bodo torej za stranko prelomnega pomena, je ugotovil Cerar in dodal, da od vsakega od članov pričakuje "polno angažiranost in nepopustljivo vztrajanje na tistem, kar nas dela družbeno pozitivne in drugačne od drugih: na strokovnosti, na vladavini prava, na spoštovanju človekovih pravic".

"Ko se zdi, da se časi in svet sukajo v nepredvidljive strani, je dobro imeti ob sebi stranko in prijatelje, ki pri ključnih zadevah preprosto ne popuščajo. Taki smo. In taki gremo po zmago," je zapisal Cerar in dodal njihovo geslo Mirno in stabilno naprej.