stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Cerar ob polovici mandata vlade izpostavil predvsem večjo zaposlenost in gospodarsko rast

Deli na:
Cerar ob polovici mandata vlade izpostavil predvsem večjo zaposlenost in gospodarsko rast

Foto: Primož Lavre

Premier Miro Cerar je ob polovici mandata vlade med uspehi dosedanjega delovanja izpostavil zlasti večjo zaposlenost in gospodarsko rast, ki je stabilna in "ni muha enodnevnica". Kot prioriteto za prihodnje je poudaril skrb za dvig kakovosti življenja ljudi.

Še pred dvema letoma, ko je aktualna vlada prevzela vajeti, je bila Slovenija po besedah Cerarja v finančni gospodarski, socialni in politični krizi. Kopičili so se krediti, Slovenija je bila država brez mednarodnega ugleda, je navedel premier. Danes je v državi stabilnost tako v politiki in gospodarstvu kot v drugih družbenih podsistemih, je dejal na današnji novinarski konferenci.

Med bistvenimi uspehi je Cerar izpostavil bistveno izboljšanje stanja javnih financ. "Spet smo država, ki gospodarno ravna z državnim premoženjem - ne na škodo, ampak v korist državljanov," je poudaril. Prav tako je izpostavil prihranke v sferi javne uprave in zmanjšanje proračunskega primanjkljaja pod tri odstotke BDP.

Vlada je povečala učinkovitost pobiranja javnih dajatev, storila je tudi marsikaj za preprečevanje sive ekonomije. Prvič od osamosvojitve je bila sprejeta tudi strategija upravljanja z državnimi naložbami. Z njo so po Cerarjevem prepričanju zagotovili transparenten in učinkovit nadzor in upravljanje z državnim premoženjem.

Med prioritetami za prihodnje delo vlade pa je izpostavil strukturne spremembe, krajše čakalne dobe v zdravstvu, prihodnost za mlade, dvig zaposlenosti in zakon o dolgotrajni oskrbi.