Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Cerar naseljuje begunce v Brežice, Dravograd, Ilirsko Bistrico……

Deli na:
Cerar naseljuje begunce v Brežice, Dravograd, Ilirsko Bistrico……

Brežice, Celje, Dravograd, Gornja Radgona, Ilirska Bistrica, Maribor, Murska Sobota, Nova Gorica, Postojna in Trbovlje. To je 10 slovenskih mest, kamor je ali še bo vlada Mira Cerarja naselila begunce.

Včeraj smo poročali, da so v stanovanjski blok sredi Maribora pri zasebniku naselili tri Eritrejce, ki so dobili azil oziroma imajo status osebe pod mednarodno zaščito. Danes pa nam je druga bralka poslala povezavo na portal ministrstva za javno upravo, kjer je iz javnega razpisa z naslovom »Dobava in montaža pohištvene opreme v 18 službenih stanovanjih za potrebe beguncev« razvidno (razpis se je iztekel že sredi oktobra lani, ponudbe pa so veljale do sredine decembra), v katera službena (državna) stanovanja namerava vlada nastaniti migrante, ki so dobili azil.

Stanovanja so: Brežice (2-sobno na Bizeljski cesti 18 in 1-sobno na Vodnikovi ulici 1), Celje (2-sobno na Kajuhovi ulici 7 in 2-sobno na Oblakovi ulici 26), Dravograd (3-sobno na Meži 154b in 2-sobno na Mariborski cesti 39), Gornja Radgona (2-sobno na Mladinski ulici 16), Ilirska Bistrica (2-sobno na Tavčarjevi ulici 15 in 2-sobno na Gubčevi ulici 15), Maribor (1-sobno na Turnerjevi ulici 7, 2-sobno na Koroški cesti 105b, garsonjera na Mladinski ulici 48, garsonjera na Regentovi ulici 6 in 2-sobno na Bevkovi ulici 4), Murska Sobota (3-sobno na Lendavski ulici 17b), Nova Gorica (1-sobno na Bazoviški ulici 17b), Postojna (garsonjera na Ulici Prekomorskih brigad 10) in Trbovlje (2,5-sobno na Sallaumines 10a).

Azilanti bodo dobili novo opremo. Večina bo za kuhanje dobila steklokeramične plošče, pralni stroji morajo biti za pranje do 5 kilogramov, robovi omar in postelj morajo biti »oplemeniteni«, vzmetnice izdelane po meri morajo biti medicinske, kakšen naj bo televizor, je zahteva denimo naslednja: barvni TV sprejemnik z diagonalo minimalno 81 centimetrov ter stenski nosilec z roko za LED/LCD TV do 99 centimetrov), ki je dvojno vrtljiv (do 180 stopinj in nagiben do 15 stopinj).

Več o naročilu z vsemi podatki si lahko pogledate tukaj.