900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Brutalno sta pretepla pivskega kolega, ga zvlekla na stopnišče in ga pustila umreti

Deli na:
Brutalno sta pretepla pivskega kolega, ga zvlekla na stopnišče in ga pustila umreti

Fotografija je simbolična - Foto: Profimedia

Na sodiščih po državi bo v prihodnjem tednu spet pestro. Na seznamu sojenj zaradi umorov je tudi obravnava na ptujskem sodišču glede umora junija letos. Pričakovati je tudi tri izreke sodb: v Mariboru v zadevi Impol, v Murski Soboti zaradi domnevnih nepravilnosti pri poslu z občinskimi spletnimi stranmi in v Ljubljani za oškodovanje Dela Revij.

Po skoraj petih letih sojenja pričakovati izrek sodbe vodilnim v Impolu zaradi domnevne zlorabe položaja

Na Okrožnem sodišču v Mariboru je v torek pričakovati izrek sodbe vodilnima človekoma podjetja Impol Jerneju Čoklu in Vladimirju Leskovarju, za katera tožilstvo zaradi domnevne zlorabe položaja terja tri oziroma dve leti in pol zapora.

Obramba je tudi v sklepnih besedah pred dnevi zavrnila vse očitke o tem, da naj bi obdolžena s posredniško vlogo družbe Upimol, na čelu katere je bil Leskovar, pri dobavi surovin oškodovala Impol za dobrega 1,6 milijona evrov, Upimolu pa priskrbela protipravno pridobljeno premoženjsko korist v skoraj enaki višini. V ta namen so skozi dolgoletno sojenje, v katerem je tožilstvo kar štirikrat spremenilo obtožnico, naročili več pravnih mnenj. Sodnik Danilo Obersnel je sicer že marca letos napovedal izrek sodbe, a si je nato premislil zaradi dodatnega pregleda nekaj faktur.

Na Ptuju predobravnavni narok za domnevna morilca njunega pivskega kolege

Na Okrožnem sodišču na Ptuju je za sredo razpisan predobravnavni narok za Ptujčana Franca Vajdo in Andreja Bagarija, ki sta obtožena uboja njunega pivskega kolege junija letos. V stanovanjski hiši enega od osumljencev naj bi se sprli, pri tem pa naj bi obtožena začela njunega starejšega družabnika pretepati, vse dokler ni negibno obležal. Zatem sta ga zvlekla na stopnišče hiše, kjer sta ga pustila in je tam pozneje umrl. Po ugotovitvah kriminalistov bi žrtev lahko preživela, če bi prej poklicala pomoč. Vajda in Bagari sta obtožena uboja, zaradi česar jima grozi od pet do 15 let zapora.


Na sodiščih že več kriminalnih združb, ki naj bi se ukvarjale s trgovino z drogo

Na slovenskih sodiščih vsak teden poteka več odmevnejših sojenj domnevnim kriminalnim združbam, ki naj bi se med drugim ukvarjale s trgovino z drogo. Po letu in pol obravnav se koncu bliža ponovljeno sojenje v zadevi Balkanski bojevnik. Obravnave v tem sojenju so razpisane še do konca novembra. Če ne bo večjih presenečenj ali zamikov, bi odločitev sodišča morebiti lahko dočakali že v nekaj mesecih. Najverjetneje bo na obravnavi, razpisani ponedeljek, nekoliko nejevoljen domnevni vodja kriminalne združbe Dragan Tošić. Sodišče mu je namreč pred dnevi po dolgotrajnem odločanju v postopku za odvzem nezakonito pridobljenega premoženja sklenilo odvzeti za 2,2 milijona evrov premoženja

V Kopru se bo v ponedeljek nadaljevalo sojenje v zadevi Kobra, v kateri tožilstvo obtoženim očita preprodajo drog v združbi in prevažanje ilegalnih prebežnikov čez mejo. Na narokih, razpisanih za prihodnji teden, naj bi predvsem brali listinsko dokumentacijo. V sredo pa se bo na ljubljanskem okrožnem sodišču nadaljevalo sojenje dvanajsterici s prvoobtoženim Zvonkom Hajškom, ki so jih prijeli sredi leta 2015 po obsežni mednarodni policijski akciji, kjer so sodelovali preiskovalci s Hrvaške, iz Avstrije, Grčije, Španije in Brazilije.

Direktor proti direktorici

Po nekaj burnih mesecih sporov, očitkov in s tem povezanih postopkov je svet ljubljanskega onkološkega inštituta iz krivdnih razlogov razrešil Janeza Remškarja in na čelo zavoda postavil njegovo dotedanjo pomočnico Zlato Štiblar Kisić. V tem tednu se bosta omenjena na sodišču predvidoma srečala kar dvakrat v dveh različnih tožbah, ki sta ju vložila eden proti drugemu.

Remškar meni, da je žrtev neupravičenih očitkov. Na delovno sodišče je zaradi predčasne razrešitve in izplačila nadomestila plače vložil tožbo zoper onkološki inštitut. Od zavoda terja skoraj 100.000 evrov odškodnine. Na Okrožnem sodišču v Kranju pa se bo nadaljevala obravnava v zasebni tožbi Štiblar Kisićeve zoper Remškarja zaradi domnevnega posega v čast in dobro ime. Remškar je namreč kmalu po svoji razrešitvi članom sveta zavoda in medijem poslal dopis, v katerem je Štiblar Kirićevi očital, da je še kot njegova pomočnica za pravne zadeve pridobila nad 5000 evrov nezakonitega plačila za nadurno delo.