Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Britanski zunanji minister Johnson pri Cerarju, Erjavcu in Pahorju

Deli na:
Britanski zunanji minister Johnson pri Cerarju, Erjavcu in Pahorju

Foto: Reuters

Na delovnem obisku v Sloveniji bo danes vodja britanske diplomacije Boris Johnson.

Sestal se bo z gostiteljem, zunanjim ministrom Karlom Erjavcem, sprejela pa ga bosta tudi predsednik Borut Pahor in premier Miro Cerar.

Britanski zunanji minister, ki v Ljubljano prihaja v okviru obeležitve 25. obletnice britanskega priznanja Slovenije, bo obisk začel popoldne s pogovori z Erjavcem. Ministra bosta pozornost namenila dvostranskim političnim in gospodarskim odnosom, migracijam ter aktualnim evropskim in mednarodnim temam.

Johnson ima nato na programu pogovore s premierjem Cerarjem, kasneje pa bo britanskega in slovenskega zunanjega ministra sprejel še predsednik republike Pahor.

Johnson in Erjavec se bosta zvečer udeležila tudi slovesnosti ob 25. obletnici britanskega priznanja Slovenije, ki jo v Narodni galeriji pripravlja britansko veleposlaništvo. Velika Britanija je Slovenijo priznala 15. januarja 1992. Na slovesnosti bosta ministra nagovorila udeležence.

Nekdanji londonski župan Johnson je vodenje britanske diplomacije prevzel lani poleti po britanskem referendumu o izstopu iz EU. Johnson je ves čas kampanje zagovarjal brexit.

Velika Britanija želi v pogajanjih doseči dogovor, ki bo britanskim podjetjem po brexitu zagotavljal "maksimalno svobodo" pri delovanju na notranjem trgu unije, obenem pa vzpostaviti nadzor nad priseljevanjem, tudi iz EU. A članice EU, tudi Slovenija, so vse bolj enotne, da so štiri temeljne svoboščine - prost pretok blaga, storitev, kapitala in delovne sile - neločljive.