stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Brglez se norčuje: Jaz pa ne bom odstopil

Deli na:
Brglez se norčuje: Jaz pa ne bom odstopil

Foto: Bobo

Predsednik DZ Milan Brglez je včeraj pozdravil odločitev arbitražnega sodišča ter izrazil zaupanje v njegovo delo. Politične stranke je pozval k enotnosti pri tem vprašanju, ponujen odstop ministra Karla Erjavca pa označil za nepotreben. "Če že, bi lahko to storil pred enim letom," pravi Brglez, ki verjame v tehtno odločitev premierja Mira Cerarja.

Brglez verjame, da bo odločitev arbitražnega sodišča, da nadaljuje z odločanjem o meji med Slovenijo in Hrvaško, zgled za reševanje podobnih odprtih vprašanj med drugimi državami v regiji Zahodnega Balkana. Brglez je na včerajšnji novinarski konferenci vse politične stranke pozval, da pri nadaljevanju postopka držijo skupaj in sodelujejo, kot so že lani ob t.i. arbitražni krizi.

"Naučiti se moramo, da je zunanja politika ena sama in moramo v njej sodelovati vsi, ne glede na to, ali smo v vladi, koaliciji ali opoziciji," je dejal. Odločitev in izjav Hrvaške, ki odločitve arbitražnega sodišča ne namerava spoštovati, Brglez ni želel komentirati.

V vlogi podpredsednika SMC se je Brglez odzval tudi na včerajšnji ponujen odstop ministra za zunanje zadeve Karla Erjavca zaradi zapletov z arbitražo. Ponujanje odstopa je po njegovem mnenju nepotrebno. "Če že, bi to Erjavec lahko storil pred enim letom," je pristavil Brglez, ki verjame, da bo odločitev predsednika vlade Mira Cerarja tehtna in jo bo temeljito premislil. Zanjo si po njegovem mnenju lahko vzame čas, saj se zaradi zunanjepolitičnih razlogov ne mudi. V Cerarjevem kabinetu so sicer že napovedali, da se bo na ponujen odstop odzval predvidoma v soboto.

Ker je Erjavec predsednik druge največje koalicijske stranke, je zaplet z arbitražo oz. Erjavčev ponujen odstop pomemben tudi s tega vidika. Po Brglezovem mnenju je stanje v koaliciji zelo stabilno. "Glede na vreme zunaj je občasno tudi vroče. A ta koalicija bo obstala, brez skrbi," zagotavlja podpredsednik največje stranke.

Novinarsko konferenco je sicer začel z zagotovilom, da on ne bo odstopil, s čimer je opisal razgreto notranjepolitično dogajanje. Še pred Erjavčevo izjavo je namreč po zapletih z nadzorniki v Luki Koper danes napovedal odstop s položaja prvi mož Slovenskega državnega holdinga Marko Jazbec.