nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

marko in jerneja Njena.si

Poroka na prvi pogled: Trk realnosti takoj po ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Brglez preprečil zbiranje podpisov za razpis referendumov

Deli na:
Brglez preprečil zbiranje podpisov za razpis referendumov

Foto: Bobo

Predsednik DZ Milan Brglez ne bo določil roka za zbiranje podpisov v podporo zahtevam za razpis referendumov, ki jih je 25. aprila vložil Sindikat delavcev migrantov Slovenije. Tako se je odločil, da bi zavaroval pravico do zakonodajnega referenduma in v skladu z načelom pravne države preprečil njene morebitne zlorabe.

Brglez je s to odločitvijo že seznanil predstavnike omenjenega sindikata, podrobneje pa bo razloge zanjo pojasnil v torek na novinarski konferenci, so danes sporočili iz DZ.

Predstavniki delavcev migrantov so prejšnji ponedeljek v DZ vložili referendumske pobude za tri zakone, ki jih je DZ sprejel na aprilski seji, nato pa v četrtek še za tri. Kot so pojasnili, DZ po njihovem mnenju sprejema dvoumne zakone, zato nameravajo vsakega preučiti in presoditi, ali je v škodo državljanov.

Ob vložitvi referendumskih pobud je predstavnik sindikata Emerik Neumeister tudi spomnil, da kot dnevni migranti vsak dan na sebi občutijo krivičen zakon o dohodnini, ki je bil sprejet leta 2005. Na zadnjem sestanku s finančnim ministrstvom je državna sekretarka Mateja Vraničar Erman "ubila še zadnje upanje, da bomo lahko prišli do konstruktivnega dogovora", je pojasnil in dodal, da so bili zavrnjeni vsi njihovi predlogi.

V znak državljanske nepokorščine so delavci migranti že v minulih mesecih vložili nekaj referendumskih pobud, ki pa so jih po pogovorih s premierjem Mirom Cerarjem umaknili.

Poslanec SDS Andrej Čuš je v odzivu na Brglezovo potezo na Facebooku zapisal: "Predsednik Državnega zbora Milan Brglez je z zavrnitvijo razpisa roka za zbiranje podpisov za referendume na zahteve delavcev migrantov še enkrat več pokazal, da je "pravi" zagovornik naravnega prava, ki preprečuje ljudstvu ustavne pravice in daje prednost ilegalnim ekonomskim migrantom ter teroristom pred Slovenkami in Slovenci, ki delajo v Avstriji. Sramota! Gospod Brglez, pozivam vas k odstopu!"