Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Borut Pahor: S Kučanom nisva politična somišljenika

Deli na:
Borut Pahor: S Kučanom nisva politična somišljenika

Borut Pahor, predsednik republike - Foto: Primož Lavre

Predsednik Borut Pahor nam je zaupal skrivnost svoje volilne kampanje, med katero skuša volivce za vnovično izvolitev prepričati s pešačenjem po slovenskih vaseh in mestih.

Povedal nam je, kakšno vlogo ima pri tem njegov sin Luka, kako se razume s partnerico Tanjo in kaj o njegovi politični karieri meni njegova mama. Pogovarjali smo se o njegovih odnosih s stranko SD, ki jo je vodil 15 let, o pomilostitvah in procesu sprave, za katerega se zavzema ves čas svojega mandata. Razložil nam je tudi razlike pri osamosvajanju Slovenije in Katalonije ter kdaj bosta našo državo obiskala prvi ameriški par in papež.

Že dva meseca s presledki »po dolgem in počez« pešačite po Sloveniji. Boste obiskali vse kraje ali boste katere izpustili?



Vseh ni mogoče obiskati. Do danes sem prehodil 630 kilometrov, to ni malo. To pomeni na tisoče stiskov rok, pogovorov, tudi fotografiranj, ki so sestavni del življenja, ne samo mladih. To je svojevrstna in neponovljiva izkušnja, sicer zelo utrudljiva, vendar v nekem smislu zame nenadomestljiva.

V tiskani izdaji in v Trafiki24 se Pahor razgovori o svojem odnosu s Tanjo Pečar in kako je njegovo delo v politiki vplivalo na sina Luko; pove, kako na njegov delo vplivajo sinovi nasveti; razkrije, kako se je partnerka odzvala na izjavo o miški na plesu maturantov po Ljubljani; pove, zakaj ni pomilostil Janeza Janše; razmišlja, kaj bo počel po izteku predsedniške funkcije; spregovori o možnostih obiska Donalda in Melanie Trump v Sloveniji.