zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Borut, Kolinda in kdo je imel daljše srečanje z Mikeom Penceom

Deli na:
Borut, Kolinda in kdo je imel daljše srečanje z Mikeom Penceom

Foto: Nebojša Tejić/STA

Predsednik Pahor se je sestal s hrvaško kolegico Grabar-Kitarovićevo. Lahko sta primerjala svoji kratki srečanji z ameriškim podpredsednikom Penceom.

Predsednik republike Borut Pahor in hrvaška predsednica Kolinda Grabar-Kitarović sta se včeraj srečala na neformalnem delovnem kosilu na Hrvaškem v okviru dogovorjenega rednega dialoga, namenjenega aktualnim dvostranskim in mednarodnim vprašanjem, so sporočili iz urada predsednika republike.

Pogovarjala sta se predvsem o globalnih varnostnih grožnjah, sedanjih razmerah in o prihodnosti Evropske unije ter o razmerah v evropskem sosedstvu, še posebej v Jugovzhodni Evropi. Posebno pozornost sta posvetila nadaljevanju aktivnosti v okviru skupne pobude proces Brdo Brioni.


Strinjala sta se, da je v danih nejasnih razmerah v širšem mednarodnem okolju še posebej pomembno ohraniti odlične sosedske odnose in reden dialog med državama na najvišji politični ravni.

Pahor se je s hrvaško kolegico minuli petek pogovarjal že ob robu varnostne konference v Münchnu. Kot je takrat povedal slovenskim novinarjem, sta govorila o morebitnem skorajšnjem dvostranskem srečanju.

Ali sta izmenjala svoje izkušnje o srečanju z ameriškim podpredsednikom Mikeom Penceom, urada predsednikov nista sporočila. Pahor je na varnostni konferenci v Münchnu v gneči na kratko spregovoril s Penceom in ponovil vabilo Slovenije za organizacijo srečanja ameriškega predsednika Donalda Trumpa z ruskim predsednikom Vladimirjem Putinom. Vsega skupaj je pogovor trajal manj kot minuto. Grabar Kitarovićeva pa je bila deležna posmeha rojakov po razkritju, da je njeno srečanje s Penceom v Münchnu trajalo pičlih osem sekund.