nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

marko in jerneja Njena.si

Poroka na prvi pogled: Trk realnosti takoj po ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Bo župan Popovič ta teden prišel na sodišče?

Deli na:
Bo župan Popovič ta teden prišel na sodišče?

Foto: Bobo

Počitniško-praznični teden bo na sodiščih pričakovano bolj miren. Obravnav je razpisanih precej manj kot običajno, v prihajajočem tednu so namreč le trije delovni dnevi. Izstopa predvsem petek, ko se bo v Mariboru obtoženec Aleš Helbl izrekal, ali prizna avgustovski umor Darka Novaka, v Kopru naj bi se nadaljevalo sojenje tamkajšnjemu županu.

V Mariboru predobravnavni narok za avgustovski umor

Na mariborskem okrožnem sodišču bodo v petek opravili predobravnavni narok zoper 31-letnega Aleša Helbla. Ta naj bi 19. avgusta v Mariboru umoril 57-letnega Darka Novaka. Novaka so mrtvega v njegovem stanovanju našli sosedje, kriminalisti pa so ugotovili, da so se z njim tistega dne družili in popivali še vsaj trije moški. Dva od njih sta stanovanje popoldne zapustila, med žrtvijo in obtoženim pa se je vnel prepir, v katerem naj bi 31-letnik Novaka z nožem večkrat zabodel, tako da je ta izkrvavel.

V Kopru nadaljevanje sojenja v zadevi kopališče

V času počitnic bo tudi v koprskih sodnih dvoranah dokaj mirno. Na tamkajšnjem okrožnem sodišču je za petek napovedano nadaljevanje sojenja koprskemu županu Borisu Popoviču v zadevi kopališče, vendar za zdaj ni znano, ali bo narok zaradi Popovičevih zdravstvenih težav dejansko izpeljan. Tožilstvo Popoviču, direktorici občinske uprave Sabini Mozetič in tedanjemu predstojniku občinskega urada za gospodarske javne službe Rafku Klinarju očita zlorabo položaja pri razdrtju koncesijske pogodbe za mestno kopališče. Mestna občina je leta 2007 razdrla koncesijsko pogodbo za kopališče z družinskim podjetjem Popovičevih ter družbi BPC podelila stavbno pravico na gostinskih lokalih. S tem pa naj bi oškodovali občinski proračun.

Istega dne se bo na koprskem okrajnem sodišču nadaljevalo sojenje direktorju ŠOUP Sebastjanu Koklu. Kokl, tedaj predsednik študentske organizacije, naj bi leta 2007 ukazal objaviti spremenjeni statut organizacije in s tem dosegel, da je postal njen direktor.