Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

10 analitikov komentira izide predsedniških volitev

Deli na:
10 analitikov komentira izide predsedniških volitev

Marjan Šarec in Borut Pahor - Foto: Primož Lavre

Analitiki dr. Damir Črnčec, Peter Jančič, dr. Boštjan M. Turk, Aleš Maver, dr. Laris Gaiser, Sebastjan Jeretič, Andraž Zorko, dr. Ivan Štuhec, Mile Šetinc in Andrej M. Poznič o prvem krogu predsedniških volitev.

Predsedniške volitve se nadaljujejo. 12. novembra se bosta pomerila predsednik republike Borut Pahor in kamniški župan Marjan Šarec. Za velikega favorita velja Pahor, saj je v prvem krogu zbral nekaj več kot 47 odstotkov glasov, Šarec pa le nekaj manj kot 25 odstotkov. Prvi odzivi strankarskih mož in žena desne sredine vendarle nakazujejo, da njihovi glasovi tokrat niso tako plebiscitarni pri Pahorju. Šarec je tako lahko za Pahorja zaradi tega večji problem, kot je bil pred petimi leti Danilo Türk.

V tiskani izdaji in v Trafiki24 več o tem, kdo  je zaslužen, da Borut Pahor ni zmagal že v prvem krogu; kakšni so politični načrti Marjana Šarca, kako je Romana Tomc premagala Ljudmilo Novak, zakaj Angelca Likovič ni novi Trump; je volivce odgnalo slabo vreme ali Milan Kučan; kdo je naredil korak naprej in kdo nazaj; kdo je največji poraženec volitev; kaj za stranke pomenijo rezultati njihovih kandidatov; se lahko zgodi presenečenje in kamniški »Serpentinšek« postane celo predsednik države?