sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

viola Ekipa24.si

Diverzantska akcija: Viole v Ljubljani napadle ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Renato šokiral z maščevanjem

Scheffler 23 pm Ekipa24.si

Številka ena na svetu v lisicah! Ne boste ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Bo Marjan Pogačnik svoje sodnice vzel v roke, da bodo ubogale sodni red?

Deli na:
Bo Marjan Pogačnik svoje sodnice vzel v roke, da bodo ubogale sodni red?

Foto: Primož Lavre

Bo predsednik okrožnega sodišča v Ljubljani Marjan Pogačnik končno poskrbel za spoštovanje sodnega reda glede fotografiranje sodnikov, kar je njegova dolžnost?

Žal moramo poročati o novem sodniškem incidentu, ki si ga je privoščila sodnica Mojca Kocjančič z okrožnega sodišča v Ljubljani. O nespodobnem ravnanju te sodnice, nekdanje žene nekdanjega pravosodnega ministra Aleša Zalarja, smo pisali že v prejšnji številki. Grobo je namreč kršila novi sodni red in kljub izrecnemu dovoljenju z vrhovnega sodišča fotoreporterju našega tednika Primožu Lavretu prepovedala vstop v sodno dvorano, tako da je ni mogel fotografirati pred sojenjem v eni od zadev. Pri tem je bila do fotografa celo nesramna in ni bila zadovoljna z nobeno od treh novinarskih izkaznic, s katerimi se je identificiral.

Predsednika okrožnega sodišča v Ljubljani Marjana Pogačnika smo pisno opozorili na sodničino kršenje sodnega reda in ga že vnaprej prosili, naj v petek, ko bomo spremljali sojenje v drugi zadevi te sodnice, zagotovi spoštovanje sodnega reda, da bo fotograf pred začetkom glavne obravnave lahko fotografiral sodnico in stranke v postopku. Žal se to ni zgodilo, sodnica je spet samovoljno prepovedala vstop fotografu v sodno dvorano (zunaj dvorane pa je prepovedano fotografirati). Poudariti velja, da je fotograf tudi tokrat imel izrecno dovoljenje za fotografiranje vrhovnega sodišča, toda Kocjančičeva se na to požvižga v stilu, ni mi mar za predpise, počnem lahko, kar se mi ljubi, ščiti pa me trajni mandat. Pri tem se je izgovarjala, da smo drugo sodnico – Vladislavo Lunder – fotografirali kljub njeni prepovedi. To je absurd, saj dovoljenje posameznih sodnikov za fotografiranje po novem sodnem redu sploh ni potrebno, to pa Kocjančičeva očitno namerno ignorira.



Tako smo skušali priti osebno do predsednika okrožnega sodišča Pogačnika, vendar je bil na terenu na drugih sodiščih, spisali pa smo uradni zaznamek o novem ekscesu sodnice in ga pozvali k ukrepanju. Kdaj boste torej lahko končno uzrli sodnico Mojco Kocjančič, ki se tako vneto skriva pred širšo javnostjo, vam ne moremo sporočiti, zagotavljamo pa vam, da jo boste.