evrovizija, švica Svet24.si

Evrovizijska zmaga v roke Švicarja Nema!

902623_106-intervju-prva1 Svet24.si

Županja odprtih vrat, ki deli stanovanja in ...

1715253201-dsc9430-01-1715253168875 Necenzurirano

Ukradeni otroci: kako je Matej Tonin sunil delo ...

košček pl Reporter.si

Podjetje očeta Erike Žnidaršič dobilo 100 ...

acun ilicali maribor af Ekipa24.si

Turški milijonar je bil navdušen! Ljudski vrt ...

nemo palec Njena.si

VIDEO: Nemo od vzhičenosti razbil pokal in si ...

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Blamaža: predsednik nadzornikov Save Re Tomažič ne izpolnjuje pogojev za nadzornika

Deli na:
Blamaža: predsednik nadzornikov Save Re Tomažič ne izpolnjuje pogojev za nadzornika

Foto: Bobo

Agencija za zavarovalni nadzor je obvestila Pozavarovalnico Sava, da predsednik njenega nadzornega sveta Branko Tomažič ne izpolnjuje vseh pogojev za imenovanje za člana nadzornega sveta. Agencija je napovedala izdajo odredbe za odpravo kršitev, Pozavarovalnica pa se bo v roku izjasnila o ugotovljenih dejstvih in okoliščinah.

Kot je prek spletnih strani Ljubljanske borze sporočila Pozavarovalnica Sava, se bo družba na podlagi odgovora, ki ga bo pripravil Tomažič, pred končno odredbo o odpravi kršitev izrekla o dejstvih in okoliščinah. Ker gre za obvestilo o nameri in je postopek agencije še v teku, pa Pozavarovalnica Sava do zaključka postopka tega ne bo komentirala.

Po poročanju Financ je Tomažič tik pred tem, da njegov osebni stečaj postane pravnomočen. Po zakonu o zavarovalništvu oseba, nad katero je začet postopek osebnega stečaja, ne more biti nadzornik zavarovalnice.

Tomažič se je nadzornemu svetu Pozavarovalnice Sava pridružil leta 2009 in bil že takrat imenovan za njegovega predsednika. Ponovno je bil med nadzornike izbran tudi leta 2013, ko je znova postal tudi predsednik nadzornega sveta.

Nadzorni svet pozavarovalnice sicer sestavljajo še Mateja Lovšin Herič, Slaven Mićković, Keith Morris, Gorazd Kunstek in Mateja Živec.

Nadzorniki so v minulih tednih pretresali predvsem posel nakupa poslovne stavbe ACH, zaradi katerega se po poročanju medijev maje stolček prvega moža Zvonka Ivanušiča. Z nakupom poslovne stavbe se bodo na skupščini konec meseca ukvarjali tudi delničarji družbe.

Uprava nadzornikov namreč ni obvestila o glavnih značilnostih nakupa poslovne stavbe pred samo sklenitvijo kupoprodajne pogodbe med Savo Re kot kupcem in Metalko Commerce kot prodajalcem, je prvi nadzornik zapisal v dodatnem gradivu za skupščino.

Po pisanju Večera in Dnevnika naj bi predsednik nadzornega sveta Tomažič skušal razrešiti Ivanušiča, vendar nadzorniki po dvodnevnem sestankovanju konec julija o Ivanušičevi razrešitvi sploh niso glasovali.