zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Bavčarju se ne mudi na Dob, sodišče mu še ni uspelo vročiti sodbe

Deli na:
Bavčarju se ne mudi na Dob, sodišče mu še ni uspelo vročiti sodbe

Foto: Bobo

Nekdanji predsednik uprave Istrabenza Igor Bavčar še ni dvignil sodbe višjega sodišča, ki mu je potrdilo petletno zaporno kazen v zadevi Istrabenz.

To kažejo podatki okrožnega sodišča, ki mu je sodbo posredovalo pred več kot dvema tednoma. Kot so pojasnili za STA, bodo v primeru neuspele vročitve uporabili druge možnosti.

Sodišče je odločitev Bavčarju posredovalo 23. maja, prav tako pa sodbe še nista dvignila Kristjan in Nastja Sušinski. Sodba je bila doslej vročena specializiranemu državnemu tožilstvu, odvetniški družbi Čeferin, ki zastopa Bavčarja, in odvetniški družbi Mramor, Sorta, Holec, ki zastopa Kristjana Sušinskega.

"Kot je določeno, skladno z zakonom obstaja več načinov vročanja, osnovni način je vročanje po pošti, v primeru neuspele vročitve pa sodišče lahko uporabi tudi druge v zakonu predvidene načine vročitve. Konkretnih postopkov in morebitnih bodočih ravnanj sodišče v konkretni zadevi ne more pojasnjevati," so pojasnili na okrožnem sodišču.

Po vročeni sodbi sicer začnejo teči postopki za vročitev poziva na prestajanje zaporne kazni. V primeru neuspele vročitve, lahko sodišče med drugim uporabi sodnega vročevalca.

Višje sodišče je po obravnavi pritožb obsojenih potrdilo sodbo za Bavčarja in Kristjana Sušinskega, spremenilo pa v delu, ki se nanaša na izrek kazni Nastje Sušinskega. Njihovi odvetniki so že napovedali, da bodo vložili zahtevke za varstvo zakonitosti na vrhovno sodišče, ki pa ne zadržijo izvajanja kazni.