900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Bavčar noče komentirati sodbe višjega sodišča, dokler je ne dobi

Deli na:
Bavčar noče komentirati sodbe višjega sodišča, dokler je ne dobi

Foto: Bobo

Nekdanji predsednik uprave Istrabenza Igor Bavčar še ne želi komentirati neuradnih informacij, da je višje sodišče potrdilo obsodilno sodbo v zadevi Istrabenz.

"Ne komentiram, dokler je ne dobim," je Bavčar, ki ga je okrožno sodišče lani obsodilo na petletno zaporno kazen, sporočil za STA.

Višje sodišče v Ljubljani je po neuradnih informacijah namreč potrdilo obsodilno sodbo za nekdanjega predsednika uprave Istrabenza, poročata Večer in Radio Slovenija. Prav tako naj bi, kot še poroča Večer, v zadevi Istrabenz potrdili tudi obsodilno sodbo za Kristjana in Nastjo Sušinskega.

Okrožno sodišče je septembra lani znova obsodilo Bavčarja ter brata Sušinski zaradi pranja denarja pri preprodaji delnic Istrabenza, medtem ko je Bavčarja oprostil obtožb o napeljevanju k zlorabi položaja. Bavčarju je izreklo kazen petih let zapora, Kristjana Sušinskega je obsodilo na tri leta zapora, Nastjo Sušinskega pa na dve leti. Ta sodba je tako, če držijo neuradne informacije, postala pravnomočna.

Bavčar je bil v prvotni sodbi julija 2013 zaradi pranja denarja obsojen na sedem let zapora, a je sodbo nato vrhovno sodišče pred dvema letoma razveljavilo in vrnilo v ponovno sojenje, Bavčar pa iz zdravstvenih razlogov v tem času ni nastopil zaporne kazni.