Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Bavčar: Ne skrivam denarja

Deli na:

Kriminalisti pri meni niso imeli kaj najti, ker nisem nikoli nič skrival, je v odzivu na današnje pisanje časnika Dnevnik zapisal nekdanji prvi mož Istrabenza Igor Bavčar. "Poslujem samo preko enega računa, moji računi so čisti in transparentni," je poudaril Bavčar.

Kriminalisti pri meni niso imeli kaj najti, ker nisem nikoli nič skrival, je v odzivu na današnje pisanje časnika Dnevnik zapisal nekdanji prvi mož Istrabenza Igor Bavčar. "Poslujem samo preko enega računa, moji računi so čisti in transparentni," je poudaril Bavčar.

Nekdanjega prvega moža Istrabenza je zmotilo, da so novinarji Dnevnika pisali o "najdbah" na njegovih računih. "Ko jim je Zoran Jankovič poslal ovadbo zoper mene, so šli v - banko po izpiske! Preko bančnega računa poslujejo običajni ljudje, tako kot jaz. Kriminalisti pa imajo to najdbo najbrž za poseben uspeh," je v odzivu zapisal Bavčar.

Izpostavil je še, da je Aleksander Jevšek pred kratkim za medije izjavil, da je Bavčar v žep spravil 95 milijonov evrov. "Mediji so pa to objavili in kar naenkrat taka razlika - za več kot 90 milijonov," opaža. Ponovil je tudi, da je ta sredstva pridobil na podlagi tega, da se je odpovedal posrednih upravičenj do podjetja Microtrust ter zanikal, da bi šlo pri tem poslu za vezano trgovino za delnice Mercatorja, katere naj bi Istrabenz prodal 30 milijonov pod ceno. "Najprej torej 95 milijonov, potem 30, zdaj pa skoraj tri milijone," izpostavlja Bavčar.

"Časopis Finance me je vprašal po računih in sem jim jih tudi poslal. Vem, da gre za velik znesek, ki pa je pridobljen zakonito," še piše Bavčar. Skladno z mnenjem republiške davčne uprave, ki ga je pridobil pred oddajo dohodninske napovedi za leto 2007, so pokrite tudi njegove davčne obveznosti, je še zatrdil.

Kriminalisti Generalne policijske uprave so po pisanju današnjega Dnevnika v preiskavi sumov kaznivih dejanj zlorabe položaja in pranja denarja pri lastninjenju Istrabenza na računih nBavčarja pri NLB našli skoraj tri milijone evrov.

Kot navaja časnik, ki se sklicuje na dokumente, pridobljene v uredništvu, naj bi imel Bavčar v NLB sredi lanskega leta deponirana sredstva v višini 2,4 milijona evrov. Znesek je višji od vsote vseh Bavčarjevih bruto prejemkov med junijem 2002 in majem 2009, ko je vodil Istrabenzovo upravo, piše časnik. Bavčar je imel po trditvah časnika na tekočem računu v NLB še maja lani tudi približno 436.000 evrov.