franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Ali Cerar še zaupa neetičnemu generalnemu sekretarju vlade?

Deli na:
Ali Cerar še zaupa neetičnemu generalnemu sekretarju vlade?

Foto: Bobo

Premier Miro Cerar se prekucuje iz ene etične zadrege v drugo. Tako še naprej zagovarja tesnega sodelavca generalnega sekretarja vlade Darka Krašovca, ki je po sodbi vrhovnega sodišča krnil ugled in dostojanstvo sodstva.

Na kratko: medtem ko Krašovcu miruje sodniška funkcija, je v pravdnem postopku zastopal gospodarsko družbo, ki je posredno v večinski lasti njega in žene. Zahteval je izločitev vseh sodišč in sodnikov, ker naj bi ne bili nepristranski in neodvisni, če odločajo o sporih, v katere je vpletena država. Argument? Ker so vsi na plačilni listi države. Bilo bi skrajno nenavadno, da bi v opreki s politično in pravno kulturo, ko je svoje mnenje povedala komisija za etiko in integriteto pri sodnem svetu (strinjala se je, da je jemal ugled in dostojanstvo sodstvu), Cerar zavlačeval s čakanjem na izid disciplinskega postopka, ki bo verjetno stekel.

Ker v uradu predsednika vlade trdijo, da je bila takšna pač taktika Krašovca v pravdnem postopku, kaže, da bo – etika gor ali dol – Cerar svojega sekretarja, četudi ne priznava slovenskih sodišč, branil do konca. Zakaj ga ni že po volitvah SDS povabil na pogovore o sestavi koalicije? Ker »SDS ruši nekatere institucije pravne države, kot so pravosodje in sodstvo«, je dejal po zaprtju volišč.

Nekdanji šef KPK, pravosodni minister Goran Klemenčič, se glede tega jemanja ugleda in dostojanstva sodstva javno ni oglasil.